Özdilek

İGF

Aydem Yenilenebilir Enerji’den Eurbond tahvili

Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Eurobond tahvilini başarıyla gerçekleştirdi. Şirket, 5,5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı yaparken faiz oranı

27 Temmuz 2021 Saat: 18:05
Aydem Yenilenebilir Enerji’den Eurbond tahvili
Aydem Yenilenebilir Enerji’den Eurbond tahvili

Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Eurobond tahvilini başarıyla gerçekleştirdi. Şirket, 5,5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı yaparken faiz oranı yüzde 7,75 oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Aydem Yenilenebilir Enerji, yurtdışında nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edilen yeşil tahvil (green bond) için talep toplama sürecini tamamladı. 

Uluslararası yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği talep toplama dönemi sonucunda, içlerinde uzun dönemli yatırımcıların da yer aldığı 131 yatırımcının katılımı ile 1,6 milyar dolar tutarında talep toplayan Aydem Yenilenebilir Enerji, Türkiye’de ilk seferde en yüksek tutarda gerçekleştirilen tahvil ihracına imza attı. Bu ihraç aynı zamanda Türkiye’nin en büyük yeşil tahvil ihracı olma özelliğini taşıyor.

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin başarıyla tamamlanan ihraç işleminden duyduğu memnuniyeti aktaran Aydem Enerji CEO’su ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İdris Küpeli şöyle konuştu; “İlk Eurobond ihracımız olan bu işlemle, Türkiye'de ilk seferde ve tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı tahvil ihracını gerçekleştirdik. Aynı zamanda CEEMEA (Orta&Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde bir yenilenebilir enerji şirketinin gerçekleştirdiği en büyük işleme imza attık. Bu başarıyı; uluslararası piyasaların ülkemize, grubumuza ve Aydem Yenilebilir Enerji şirketimize duyduğu güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Ülkemize ve şirketimize hayırlı olmasını diliyoruz”.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat