Özdilek

Turizm

Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nda sona doğru

Büyükşehir Belediyesi’nin Doğal Yaşam Parkı, yeni misafirlerini ağırlıyor.

28 Kasım 2016 Saat: 21:05
Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nda sona doğru
Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nda sona doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Uzuntarla bölgesinde içerisinde otobur hayvanların bulunacağı ve doğal yaşamın hakim süreceği Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nı oluşturuyor. Bin 890 dönüm alana sahip Doğal Yaşam Parkı şu anda 25 civarında hayvan barındırıyor. Parka en son Bursa’dan 7 adet kızıl geyik getirildi. Sayılarının 30’a çıkarılması planlanan kızıl geyikler özel kafesler içinde parka ulaştırıldı.

70 DÖNÜMLÜK ALANDA DOLAŞACAKLAR

Kızıl geyikler için 70 dönümlük doğal bir yaşam alanı oluşturuluyor. Bu bölgede stresten uzak yaşamaları ve çoğalmaları sağlanacak. Parkta ayrıca 6 adet de ceylan bulunuyor. Ceylanlar, Urfa Ceylanpınar’dan, kızıl geyikler Bursa’dan özel kafesler içerisinde getirildi. Hayvanların doğal ortamında yaşaması için irili ufaklı alanlar oluşturuluyor. Parkta üç adet de dama dama cinsi alageyik yer alıyor. Bunlar da erkekli ve dişili olarak popülasyon oluşturuyor.

DOĞAL YAPILI PARK

Parkta karacalar da yer bulacak. Dağkeçisi ve yaban koyunları parkın diğer sakinler arasında yer alıyor. Hayvanların sayıları her geçen gün arttırılıyor. Doğal Yaşam Parkı, içinde göletlerin bulunduğu uzun yürüyüş yollarına sahip bir yer olacak. Park, doğal yapısıyla her mevsim ziyaret edilebilecek ve içindeki canlılar doğal ortamlarında izlenebilecek. Parkta bakım çalışmaları devam ediyor.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat