Özdilek

Siyaset

Av. Orkun Utkubaş’ın aday adaylığı başvurusu

Av. Orkun Utkubaş’ın aday adaylığı konuşmasında partililere hitap eden İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Acurman, “Hükümetin parasal kaynaklarıyla değil, mesleğimizden kazandıklarımız ile siyaset yapıyoruz” dedi

9 Mayıs 2018 Saat: 20:49
Av. Orkun Utkubaş’ın aday adaylığı başvurusu
Av. Orkun Utkubaş’ın aday adaylığı başvurusu

Avukat Orkun Utkubaş, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantı ile 24 Haziran seçimlerinde partisinden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu açıkladı. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın mazeretli olarak katılamadığı toplantıda açılış konuşmasını İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Acurman yaptı. Toplantıda parti üyelerinin yanı sıra il yöneticileri, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer ve Derince ilçe yöneticileri de yer aldı.

 

Kendi emeğimizle

Sarıbay’ın iş yoğunluğu sebebiyle toplantıya katılamadığını belirten Acurman, “Bizler merkezi hükümetin parasal kaynaklarıyla geçinen bir parti değiliz. Mesleğimizle, emeğimizle kazandıklarımızla siyaset yapıyoruz. Cengiz başkanımız bu sebeple toplantıya katılamadı” diye konuştu.

 

Olmak ya da olmamak

24 Haziran seçimlerine dikkat çeken Acurman, “Artık yol ayrımındayız. Partili olsun olmasın, herkes artık ‘Sen ne iş yapıyorsun’ diye başka birine soru sorma hakkına sahip değil. Artık hepimiz ‘Ben ne yapıyorum” demeliyiz. Hepimiz aynı gemideyiz” dedi. Shakespeare’in ünlü dizeleri  ‘Olmak ya da olmamak’ sözüne atıf yapan Acurman, “Bu yarış artık olmak ya da olmamak yarışıdır” diye konuştu.

 

Gençlere söz hakkı

Acurman’ın ardından partililere hitap eden aday adayı Utkubaş ise, “27 yaşındayım ve 27. Dönem milletvekili aday adayıyım. Siyaset sadece büyüklerimizin emeklilik hobisi olmasın diye, bu ülkenin geleceği olan gençler siyasette daha fazla söz hakkı alsın diye, daha aydınlık bir Türkiye için aday adaylığımı açıklamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat