Özdilek

Güncel

Ata'ya 10 Kasım'da mektubu yazdı

İyi Parti İzmit ilçe başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz 10 Kasım'da Ata'ya mektup yazdı.

9 Kasım 2019 Saat: 13:06
Ataya 10 Kasımda mektubu yazdı
Ata'ya 10 Kasım'da mektubu yazdı

Ata'ya 10 Kasım'da mektubu yazdı

İyi Parti İzmit ilçe başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz 10 Kasım'da Ata'ya mektup yazdı.

İşte o mektup

Sevgili Atam,

Kurduğun ülkenin etrafı ateşten bir çemberle sarılmış durumda. Yıllardır uygulanan yanlış politikalar sonucunda Ege’de adalarımıza el konuluyor, güneyde sınırımıza terör devleti kurulmak isteniyor. Kuzeydeki komşumuzun izni olmadan sınır güvenliğimizi dahi sağlayamıyoruz. Bizden 10 bin km uzaktaki bir ülkenin başkanı bizi elinde oynatıp hakaretler ediyor ve ona cevap veremiyoruz. Senin karşında, senin iznin olmadan oturamayan devletlerin şimdiki başkanları birlik olmuş bize emirler yağdırıyorlar. Halbuki sen demiştin “Milli benliğini bulamayan milletler başka milletlerin avı olacaklardır” diye.  Bizimkiler bunu yanlış anlamış Atam, biz milli bayramlarımızı yasakladık.

Sen nice zaferler kazanmış bir başkomutan olarak “Yurtta barış, dünyada barış” diyerek kurduğun ülkede asıl hedefin herkesle barış içerisinde yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsız olmasıydı. “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek, ele muhtaç olmamak için elde avuçta yokken kurduğun fabrikaların hepsi satıldı. Ülkemiz, bugün saman ve çoban ithal ediyor. İthal çobanlar hangi sürüleri otlatacak bunu bilmiyoruz ama. Liyakatsız ve vasıfsız insanların yönetiminde hiçbir şey üretemediğimiz gibi, insanlarımız açlıktan ve yoksulluktan intihar ediyor ama itibardan tasarruf olmaz diyerek bir trilyon dolar borçumuz varken lüks arabalar, uçaklar alıp her yere saraylar yapıyoruz.

Cumhuriyeti ilan ettiğinde “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz” demiştin. Bugün Cumhuriyeti emanet ettiğin gençlerin en az yarısı işsiz ve güvensiz. “Sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” dediğin kadınlarımız her gün cinayetlere kurban gidiyor.

“Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil; bilakis, bu tip yapılar din ve devlet düşmanı olduğu için yasakladık” demiştin. Senin yasakladığın tarikatlar terör örgütlerine dönüştü ve kurduğun ülkede darbe yapmaya kalktı. Göstermelik mücadelenin sonunda ise bir şeyden haberi olmayan garibanların dışında bu darbeyi destekleyenlerin ve aracı olanların hepsi şimdi serbest. Bununla birlikte, farklı birçok tarikatın üyeleri ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi oldu. Yetmezmiş gibi, Cumhuriyeti ilan etmenin hemen ardından halkı dini yönden aydınlatması için kurduğun Diyanet İşleri Başkanlığı ülkendeki 85 bin camide adının anılmasını istemiyor.

Sen, “en hakiki mürşit ilimdir, fendir” diyerek Türk ulusunun aydınlanmasını ve bilimin ışığında üretip gelişmesini isterken cami sayısından daha az olan 67 bin okulumuzda çocuklarımızın Andımızı okuması bile yasaklandı.

"En büyük eserim" dediğin Cumhuriyet’in kurucu ilkeleri bak ne hale geldi: Cumhuriyetçiliğin yerini akraba ve adam kayırmacılık, Milliyetçiliğin yerini ümmetçilik, Halkçılığın yerini yandaşçılık, Devletçiliğin yerini dışa tam bağımlılık, Laikliğin yerini tarikatçılık ve Devrimciliğin yerini gericilik aldı. Hani demiştin ya “Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur” diye. İşte biz o milliyetçiliği de ayaklar altına aldık.

Aslında yazacak çok şey var Atam ama ne olur bize gönül koyma. Hani karanlıkta yeterince kalmadan göremezsin ya, biz karanlıkta yeterince kaldık Atam. Artık görmeye başladık ve bu karanlık yolun sonuna geldik. Biliyorum işimiz zor ama tüm bu olumsuzlukların içinde doğup, yapılanları geri çevirecek, senin ilkelerini harfiyen yerine getirecek, dünyanın en güzel ülkesi Türkiye Cumhuriyeti’ni refah, zengin, aydın, üretken ve gelişmiş bir ülke haline dönüştürecek olan yeni bir nesil yetişiyor.

Sonsuzluğa gidişinin 81. yılında seni sonsuz sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Daha rahat uyu Atam, sonsuzluğun 82. yılında sana çok daha güzel haberler yazacağım.

İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı
Dr. Pelin Coştur Filiz
Etiketler: Pelin Coştur,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat