Özdilek

Sağlık

ASM çalışanları için aile hekimliği komisyonu kuruldu

Aile Sağlığı Merkezlerin (ASM) de görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının sorunlarının tespiti ve çözümü için Aile Hekimliği Komisyonu Kuruldu.

10 Mayıs 2018 Saat: 04:23
ASM çalışanları için aile hekimliği komisyonu
ASM çalışanları için aile hekimliği komisyonu kuruldu

Aile Hekimi Recep Pehlivan Oy Birliği İle Komisyon Başkanı.

Aile Sağlığı Merkezlerin (ASM) de görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının sorunlarının tespit edilip kısa sürede çözüme kavuşturulması için Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi bünyesinde Aile Hekimliği Komisyonu kuruldu. Komisyon da Aile Hekimi Recep Pehlivan, Aile Hekimi Akay Demir, Aile Hekimi Funda Düven, Aile Sağlığı Elemanı Şengül Özgür, Aile Sağlığı Çalışanı Derya Çalışkan, Aile Sağlığı Çalışanı Hacer Gündüz den  oluşan komisyon ilk toplantısını Şubede gerçekleştirdi. Toplantıya Şube Başkanı Ömer Çeker’de katıldı. Aile Hekim ve Aile Sağlığı Çalışanlarından oluşan komisyon gerçekleştirmiş olduğu ilk toplantıda Aile Hekimi Recep Pehlivan’ını oy birliği ile Komisyon başkanı olarak seçtiler.

 

Komisyon Üyelerini Tebrik Ediyorum.  

Komisyonun gerçekleştirmiş olduğu ilk toplantıya katılan Şube Başkanı Ömer Çeker; Aile  Sağlığı Merkezlerin (ASM) de  görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarının aynı komisyonda görev yapmalarını   Sendika  ve  ASM de görev yapanlar sağlık çalışanları adına önemsiyor ve önemli buluyoruz. Çalışanların sorunlarının tespit edilerek kısa sürede çözülmesi ve ilgili yerlere iletilmesinde etkin rol oynayacak ve ASM çalışanları adına önemli çalışmalar yapacaktır. Sorumluluk hissi ile komisyonda görev almış komisyon üyelerini tebrik ediyorum.  

 

Çeker; Başkan Pehlivan’a ve Komisyon Üyelerine Teşekkür Etti.İlk Komisyon toplantısından sonra açıklama yapan Şube Başkanı Ömer Çeker; Aile Sağlığı Merkezlerin “ASM”de görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarının sorunlarının tespit edilerek kısa sürede çözülmesi ve ilgili yerlere iletilmesi için Şube bünyesinde kurulan Aile Hekimliği komisyonu nu önemsiyoruz. ASM çalışanları adına önemli çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Bundan önceki komisyon çalışanlar ve halkımızı ilgilendiren bir çok sorunun çözümüne katkı sunmuştur. Diyen Çeker; Başkan Pehlivan ve Komisyon üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Dedi. Unvan Ve Pozisyon Ayırımı Olmaksızın Birlikte Mücadele Etmesi Önemli.Açıklamalarını sürdüren Çeker; Bilindiği gibi Aile Sağlığı Merkezlerinde yürütülen sağlık hizmetleri Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanı tarafından yürütülmektedir. Aynı çalışma ortamında ayrı unvanlara sahip sağlık personeli tarafından yürütülen hizmetleri bir ekip anlayışı içerisinde yürütülmektedirler. Diyen Ömer Çeker; Bu nedenle gerek çalışma ortamından gerekse özlük haklarından kaynaklanan sorunları müşterektir. Söz konusu müşterek sorunların giderebilmesi için de Aile Hekimliği Birimlerinde görev yapan sağlık personelinin unvan ve pozisyon ayırımı olmaksızın birlikte mücadele etmesi, sorunların çözüme kavuşturulması bakımından oldukça önemlidir. Dedi.ASM Çalışanın sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Başkan Ömer Çeker; Daha etkin bir mücadele sürecini başlatmak amacı ile sendikamız bünyesinde ASM’de görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanın bir araya geldiği bir çalışma komisyonunun oluşturulmasına ve kamuoyuna duyurulmasına karar verilmiştir. Dedi. Çeker; Söz konusu komisyonun yapacağı çalışmaların hem birinci basamak sağlık hizmetinin daha verimli hale getirilmesine ve hem de ASM’lerde görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanın sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Dedi.

Etiketler: Ömer Çeker,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat