Özdilek

Güncel

ASİMDER'den Uyuşturucu ile mücadelede STK larla güç birliği

ASİMDER) Genel Merkezinin sekretaryasını yaptı Iğdır’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları 13. Bölge Eczacılar Odası Iğdır Şubesi binasında bir araya geldiler.

6 Eylül 2018 Saat: 11:01
ASİMDERden Uyuşturucu ile mücadelede STK larla güç birliği
ASİMDER'den Uyuşturucu ile mücadelede STK larla güç birliği

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezinin sekretaryasını yaptı Iğdır’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları 13. Bölge Eczacılar Odası Iğdır Şubesi binasında bir araya geldiler.

 

Yapılan toplantıya 70 tane Dernek, Sendika, Vakıf ve Oda temsilcileri katıldı. Misafir olarak Iğdır Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Sinirli ve Narkotik, Asayiş ile Trafik Şube Müdürleri katıldılar. Toplantıda 13. Eczacılar Odası Iğdır Şube Başkanı Nazım Karadağ’ın açılış konuşmasından sonra toplantının amacı ve kısaca konusu hakkında bilgi veren ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Önümüzdeki günlerde okulların açılmasından dolayı okul kantinleri, servisleri ve okul çevrelerinde yuvalanan sivil genç gruplar bulunmaktadır. Ayrıca şehrimizde neredeyse her köşe başına açılmış ve kullanma yaşının 13 yaşına kadar düşen nargile kafeler bulunmaktadır biz STK’lar olarak bu konular hakkında nasıl engelleyici çalışmalar yapabiliriz diye toplandık” dedi.

 

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, uyuşturucu ile mücadelenin çocuklardan çok velilerin bilinçlendirilmesinden başlanılması gerektiğine değindiler. Konuyla ilgili söz alan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri Emniyet müdürlüğü ile ortaklaşa ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bulunacağı ortaklaşa bilinçlendirme toplantılarının yapılmasının etkili olacağını belirtiler.

 

Iğdır Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Sinirli ise, “Emniyet Müdürlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu yılda rutin eylem planlarımızı yaptık. Tüm şube müdürlüklerimiz ve birimlerimizle bahs edilen konuların üzerine gidilmektedir. Tek sıkıntı halkımızın duyarsız oluşu ve güvenlik güçlerine yardımcı olmamasıdır. Bu olayları yapan veya yaptıran kişileri gören veya tanıyanlar varsa çeşitli ihbar hatlarımıza bilgi vermelerini istiyoruz. Duyurmamıza rağmen gelen ihbarların sayısı çok düşük onun için vatandaşlarımız bu konuda bizlerin gözü ve kulağı olmalıdır. Biz Emniyet Müdürlüğü olarak STK’lara her zaman kapımız açıktır varsa projeleriniz desteklemeye veya ortak çalışmaya her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

 

Toplantının sonunda yeni eylem faaliyeti planı yapılarak bu konularla ilgili Kamu Kuruluşlarıyla görüşülmesi ve düşünülen faaliyetlerde tüm STK’ların ortak hareket etmeleri kararlaştırıldıktan sonra toplantı teşekkür konuşmasından sonra sona erdi.

 

Toplantıya Katılan STK’lar:

ASİMDER Genel Merkezi

Ticaret Borsası

Eczacılar Odası

Şoförler Cemiyeti

Türkiye Kamu-Sen

Ensar Vakfı

İnsani Yardım Vakfı İHH

Sanayi Sitesi Esnaflar Derneği

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası

İlim Yayma Cemiyeti

Fırıncılar Derneği

Ziraat Mühendisler Odası

Ata Sporlar Derneği

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat