Özdilek

Siyaset

ASİMDER ve Azerbaycan heyeti Tutulmaz’ı ziyaret etti

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) nin davetlisi olarak Iğdır’a gelen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) öcülüğündeki diğer Azerbaycan STK’ları Iğdır AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz’

18 Aralık 2017 Saat: 07:00
ASİMDER ve Azerbaycan heyeti Tutulmaz’ı ziyaret etti
ASİMDER ve Azerbaycan heyeti Tutulmaz’ı ziyaret etti

Türkiye Azerbaycan ilişkilerine destek olduğuna ve Karabağ işgalinin sona ermesi, Ermenistan’ın Karabağ’dan çekilmesi için hep Azerbaycan’ın yanında olan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiklerini belirten Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) Genel Başkanı İsmayıl Ağayev, “Ülkemizin yüzde yirmisi Ermenistan işgalindedir. Bu işgale tepki olarak kardeşimiz Türkiye Ermenistan’la olan sınır kapılarını 1992 yılından beri kapatmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimde olduğu günden beri hep Azerbaycan ve Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in yanında olmuştur. Biz hem teşkilatımız hem de Azerbaycan halkı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve teşkilat başkanı olan sizlere teşekkür ederiz. Türkiye’nin Azerbaycan’a tek sınırı olan Iğdır bizim için çok önemlidir. Sizlerde iktidar partinin yöneticileri olmanızdan dolayı kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesi için çok iş düşmektedir. Sizde üçüncü dönem olarak tekrardan il başkanlığına seçilmeniz bizleri sevindirmiştir. Yeni dönemde kardeşliğimizin daha da gelişmesi için hayırlara vesile olması dileği ile hayırlı olmasını diler sizi ve yönetiminizi tebrik ederim” dedi.

AK Parti hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözde Ermeni soykırımı ile Azerbaycan Karabağ işgalinde, işgalci Ermenistan karşısındaki dik duruşu ve tavrına sevindiklerini belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Derneğimizin çalışmalarına manevi olarak destek olan AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz’ın tekrardan seçilmesi bizleri sevindirmiştir. Bizleri bugün bile makamında kabul etmesi bile iki ülke arasındaki kardeşliğe verdiği önemdendir. Bu ilgi ve alakadan dolayı öncelikle AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz’a ve heyetimizin Iğdır’da bulunduğu zaman içerisinde yalnız bırakmayan hep destekleyen AK Parti eski İl Başkan Yardımcısı Umut Yılmaz’a teşekkür ederiz. Yeni dönemde başarılar diler tebrik ederim” söyledi.

AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ise, “Bugün Azerbaycan heyeti olarak şehrimizde bulunmanız ve teşkilatımızı ziyaret etmeniz bizleri mutlu etmiştir. Ben şahsım ve teşkilatım her zaman Azerbaycan’a Karabağ konusunda destek vermişizdir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye-Azerbaycan ilişkisine ve sözde Ermeni soykırımı ile Karabağ işgaline bakışı veya düşüncesi neyse bizlerdeki düşünce ve bakış aynıdır. Asimder’in yaptığı çalışmalara nasıl destek oluyorsak şehrimize gelen Azerbaycanlı STK’ların da faaliyetlerine destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda yemeğe geçilerek, Azerbaycan heyeti ziyaret anısına yanlarında getirdikleri hediyeleri AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz’a ve AK Parti Eski İl Başkan Yardımcısı Umut Yılmaz’a hediye ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat