Özdilek

Güncel

ASİMDER heyetinden vali Alpman’a ziyaret…

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğini (ASİMDER) organizesindeki heyet, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman’ı makamında ziyaret etti.

16 Mayıs 2017 Saat: 07:27
ASİMDER heyetinden vali Alpman’a ziyaret…
ASİMDER heyetinden vali Alpman’a ziyaret…

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, beraberinde Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) Başkanı İsmayil Ağayev, BDM Başkan Yardımcısı Samir Adıgüzelli, ASİMDER Başkan Yardımcısı Erhan Hacıkasımoğlu, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Necibe Nasibova ve Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Şubesi sorumlu Konsolos Behbud Gadalı ile Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman’ı makamında ziyaret etti. Vali Alpman’a Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinde üretilen çeşitli mamullerden oluşan hediyeleri veren Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Nesibova, “Türkiye genelinde okuyan Azerbaycanlı öğrencilerin bazı genel sorunları var. Bu sorunlarında Iğdır’da okuyan öğrencilerde de var. Sizlerin yardımıyla bu sorunları el birliği ile aşacağımıza eminiz” dedi.

Iğdır’da bulundukları günden beri ilgi ve alakasını eksik etmeyen Vali Alman’a teşekkür plaketi veren Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) Başkanı Ağayev, “Iğdır Azerbaycan için çok önem arz etmektedir. Çünkü Azerbaycan’ın Türkiye ile tek sınır şehri aynı zamanda Iğdır’da Azerbaycan kültürü halen tazeliğini korumaktadır. Azerbaycan Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in dediği gibi ‘Biz bir milletsek bir diasporamız olmalıdır’ sözü doğrultusunda ASİMDER ile bir kardeş milletin diasporası gibi çalışmaktayız” dedi.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey ise, “kardeş ülkeden böyle önemli misafirleri şehrimizde ağırlamaktan onur duymaktayız. Valiliğimizin kaç gündür yaptığımız faaliyetlerin güvenli ve iyi bir ortamda geçmesi için vermiş olduğu destek ve ilgi alakaya teşekkür ederiz” dedi.

Vali Alpman ise, “Iğdır’ımız kültürü ve insanıyla bölgede farkındalık yaratan bir şehirdir. Şehrimiz Üniversitesinde okuyan Azerbaycan’lı öğrenci kardeşlerimize her zaman valiliğimizin kapısı açıktır. Bizlere sorunlarını iletirlerse birim müdürlerimiz gerekli olanları yapacaklardır. Iğdır’da açılan 3 tane toplu mezarlık bulunmaktadır. Geçmişte Ermeni çeteleri bölgede katliamlar yapmışlar bu katliamların canlı tanıkları halen yaşamaktadır. Bu acılar tekrardan ülkemize ve milletimize yaşatmasın rabbim, ziyaretiniz beni çok memnun etmiştir” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Necibe Nasibova ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) Başkanı İsmayil Ağayev, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman’a çeşitli hediyelerle birlikte merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 94. Doğum yıldönümü için yapılan programlara vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür plaketi verdiler

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat