Özdilek

Siyaset

ASİMDER’DEN Azerbaycan Kars başkonsolosu Guliyev’e ziyaret

ASİMDER nin davetlisi olarak Kars’a gelen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) öcülüğündeki diğer Azerbaycan STK’lar Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’i makamında ziyaret etiler.

27 Aralık 2017 Saat: 04:15
ASİMDER’DEN Azerbaycan Kars başkonsolosu Guliyev’e ziyaret
ASİMDER’DEN Azerbaycan Kars başkonsolosu Guliyev’e ziyaret

Ermeni lobisine karşı Türkiye ve Azerbaycan sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ettikleri taktirinde başarıya ulaşacaklarını bunda da Azerbaycanlı diplomatların desteklerine ihtiyaç olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Avrupa’da yuvalanan Ermeni lobisi ve Türkiye’de kurulmuş yandaşlık yapan dernek ile vakıflar bulunmaktadır. Bu karalama propagandası yürüten artık yalan makinesi olan Ermeni lobisi ve yandaşlarına karşı ancak Türkiye-Azerbaycan diaspora teşkilatları el ele verirsek üstesinden gelebiliriz. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in belirttiği gibi ‘Bir milletin bir diasporası olur’ biz bir millet isek bir diaspora gibi çalışmalıyız” dedi.

Azerbaycan diaspora teşkilatları olarak nasıl Türkiye Karabağ işgali meselesinde bizim yanımızda olduğu gibi Azerbaycan’ın da 1915 sözde Ermeni soykırımı konusunda Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) Genel Başkanı İsmayıl Ağayev, “Ermeni ülkelerimizin ve milletimizin ortak düşmanıdır. Ortak düşmanımıza karşı hem Dağlık Karabağ hem de 1915 sözde Ermeni soykırımı konusunda tek yürek tek yumruk olacağız. Yaşasın Azerbaycan Türkiye kardeşliği” dedi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev ise, “Bugün Azerbaycan ile Türkiye diaspora teşkilatlarını bir arada aynı dava ve hedef için yan yana görmek ülkem adına ve geleceğimiz adına şahsımı mutlu etmiştir. Ummi Milli Lider Rahmetli Haydar Aliyev ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaratmak istediği bu birliktelik milletimizin geleçiği için umut vericidir. İki ülke diaspora teşkilatlarının bugün Kars’ın Arpaçay İlçesi Koçköy de mezarı bulunan Azerbaycan Halk kahramanı Soltan Paşabeyoğlu’nun adına anma töreni yapmaları geleceğimiz gençlerimize ışık tutacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat