Özdilek

Güncel

ASİMDER’den Azerbaycan büyükelçisi Bağırov’a ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov’u makamında ziyaret etti.

24 Haziran 2017 Saat: 09:58
ASİMDER’den Azerbaycan büyükelçisi Bağırov’a ziyaret
ASİMDER’den Azerbaycan büyükelçisi Bağırov’a ziyaret

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha da üst seviyelere çıkarılması gerektiğini, Türkiye’de Ermeni lobisinin etkin çalıştığı vakıf, dernek, kilise ve okullar aracılığı ile propaganda yapıldığı ASİMDER olarak bu konuları takip ettiklerini belirti. Türkiye’de kurulan dernek ve teşkilatların nasıl Azerbaycan Dağlık Karabağ işgali ve Hocalı katliamını dillendirip çalışmalar yaparak Azerbaycan’a destek veriyorlarsa, Azerbaycan’daki dernek ve teşkilatlarda 1915 yılı sözde Ermeni iddiaları ve Ermeniterör örgütü ASALA konusunda Türkiye’nin yanında olmalıdır ki bunun üstesinden gelelim diyen Gülbey, biz eğer bir milletsek bir milletin bir diasporası olur iki tane olmayacağını mücadele edilen lobi tek olduğuna göre bizler niye ikiye bölünelim Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in belirttiği gibi ‘Bir milletin bir diasporası olur’ sözüne deyinen Gülbey, “Ermeni lobisi 102 yıldır Türkiye’ye karşı karalama propaganda yapıyor ve Azerbaycan’ın işgal edilmiş olan Karabağ bölgesinin tekrar geri alınması için bir olmamız gerekli ki güçlü olalım, Türk milletinin güçlü bir Türk diasporasına ihtiyaç vardır” dedi.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov ise, “Azerbaycan’ın Ummi milli lideri rahmetli Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in dediği gibi ‘Biz bir millet iki devletiz’ ve ulu önder Atatürk’ün belirttiği gibi ‘Azerbaycan’ın kederi kederimiz, Sevinci sevincimizdir’ sözleri her şeyi ortaya koymakta olduğunu belitti. ASİMDER’in yaptığı çalışmaları takip ve taktir ettiklerini belirten Bagırov, Büyükelçilik olarak ülkesi adına üzerilerine düşecek konularda gerekli desteklerde bulunacaklarına deyinen Bagırov, ASİMDER’in uluslararası arenada ve devamlı gündemi takip ederek vermiş olduğu fedakar mücadele bizleri sevindirmiştir dedi.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov’a Türk-Azerbaycan ve dernek logosunun bulunduğu masa bayrakları ile Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları içeren tarih kitapları takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat