Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

Asım Kocabıyık, Anısına

Anadolu'nun bağrında yetişmiş, 88 yıllık yaşam süresi içinde, uluslararası saygınlığa sahip bir holding Bu memlekete gönül borcum var. Hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım" deme erdemini göstermiş, büyük sanayici,

7 Aralık 2016 Saat: 19:11

"Borusan Holding" bünyesinde oluşturulan, "Borusan Kocabıyık Vakfi"nın ticari işletmesi olarak hayata geçirilen, "Borusan Contemporary" tarafından; Holdingin merkezi ve çalışma ofisi olarak da kullanılan, "Borusan Çağdaş Sanat Kolleksiyonu'ndan seçkilerle bezenmiş, Rumelihisar'da kurulu tarihi değere sahip, "Perili Köşk"te hafta sonlarını kapsayacak şekilde, eğitim, kültür ve sanat alanlarında, halka açık aktiviteler ve sergiler düzenlenmesi hedeflenmiştir. Ayrıca; sanatsal etkinliklerini daha geniş bir skalaya yaymak amacıyla; Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi üzerinde kurulu, "Borusan Müzik Evi"nde de etkinliklere yer verilerek, kentin sanat yaşamına katkı sunulması öngörülmüştür.

Yaratıcı edebiyatla, çağdaş sanatın birlikteliği ana ekseninde, şiirsel imge ile resimsel imge arasında akışkanlık da gözetilerek; şair, ressam "İlhan Berk'in dize ve imgelerinden yola çıkılarak, (29.10.2016-19.02.2017) tarihlerini kapsayacak şekilde anılan mekanda, "Yazıt" adlı sergiye yer verilmiştir. Neden İlhan Berk sorusuna; öğretmen, çevirmen, yayıncı kimlikleri yanında, resim sanatıyla da yakından ilgilenmesi, desenlerinin yazılarının bel kemiğini oluşturması ve bu özelliğini şiirlerine de yansıtma tercihi cevap oluşturmuştur.

"Yazıt" sergisinin kavramsal çerçevesi içinde; dünyanın en başarılı fotoğrafçılarından biri olarak öne çıkan, Kanadalı sanatçı Edward Burtynsky'in büyük ölçekli, estetik açıdan çarpıcı ve etkileyici eserlerine yer verilmiştir. Sergi kapsamındaki eserlerinde Burtynsky; Dünyanın en ciddi sorunlarından biri olan su konusuna yer vermiş, bu bağlamda; insanları küresel risk konusunda uyarmaya çalışmış, toplumları kollektif bir şekilde eyleme geçmeye davet etmiştir. Neoliberal ekonominin dayatmasıyla sınırsız bir ekonominik büyümenin gündeme gelmesi; dünyanın ekolojik dengesini bozduğu gibi büyük felaketlerin de kapısını araladığına dikkatleri çekmeye çalışmıştır.

Anadolu'nun bağrında yetişmiş, 88 yıllık yaşam süresi içinde, uluslararası saygınlığa sahip bir holding yaratmış; "Bu memlekete gönül borcum var. Hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım" deme erdemini göstermiş, çalışanını ile bütünleşmiş, büyük sanayici, insan Asım Kocabıyık'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, toplumu aydınlatma kousundaki çabalarını takdir ediyor, eserleri önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm işadamlarının rahmetli, Asım Kocabıyık' ı ve benzerlerini örnek almalarını, İstanbul özelindeki yapılanmalara eşdeğer benzeri oluşumlara kentimizde veya kentlerinde de yer vermelerini, bu konuda yerel yönetici ile sivil toplum kuruluşlarının aktif tutum takınmalarını diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!6 Kasım 2023 Saat: 23:41
CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.
Kocaeli kitap fuarına güncel bakış15 Ekim 2023 Saat: 20:11
Ülkemizde, giderek yaygınlık kazanan kitap fuarlarının, kent yaşamında, toplumsal karşılığının olduğunu, büyük ilgi gördüğünü, sosyokültürel dünyamıza renk ve değer kattığını izliyoruz.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat