Özdilek

Siyaset

“Aşı bağımsızlığımızı kaybettik”

CHP Aydın Milletvekili Tezcan konuşmasında ; “2011 yılında Dr. Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü’nü kapattılar. “Aşı bağımsızlığımızı kaybettik”

15 Ocak 2021 Saat: 21:38
“Aşı bağımsızlığımızı kaybettik”
“Aşı bağımsızlığımızı kaybettik”

“Aşı bağımsızlığımızı kaybettik”

CHP Aydın Milletvekili Tezcan konuşmasında ; “2011 yılında Dr. Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü’nü kapattılar. “Aşı bağımsızlığımızı kaybettik”

CHP genel merkez yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında Türkiye ve Kocaeli gündemi değerlendirilerek önemli mesajlar verildi.

 CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yılldızlı ve CHP genel merkez yöneticilerinden Erdoğan Toprak,  Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan katılımıyla İl binasında bir basın toplantısı yapıldı.

 “Esnaf kepenk indiriyor, kan ağlıyor”

CHP’li Erdoğan Toprak, “40 yıldır bize bakan esnafa 40 gün bakamadılar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü’nü CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile birlikte ziyaret eden CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, eleştiri oklarını hükümete yöneltti.

CHP Kocaeli İl Binası Rafet Yıldızlı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile CHP İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın yanı sıra CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, il yöneticileri ve parti örgüt üyeleri katıldı.

“Hani 40 milyon aşı gelecekti?”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Ülkede bir pandemi sorunu ve kriz var. Bu sorunun altında kalan işçi, emekçi ve halk var. Türkiye'nin her yerine birçok milletvekili arkadaşımız dağıldı. Bu sorunun altından nasıl kalkarız diye düşünüyoruz. Pandeminin çözülmesi aşıya bağlıdır. Hani 40 milyon aşı gelecekti? Gele gele 3 milyon aşı geldi.  ‘Aşı istedik ama alamadık’ diyecekler. Ama yalan söylüyorlar. Türk halkı kobay olarak kullanılıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu kadar savrulduğu dönem yoktur” dedi.

“Osmangazi’nin kokusu değil ülkeyi, ulusları sardı”

Toprak, Buraya geldiğimde öğrendim. İzmit Belediye Başkanı'na çöp konteynırı konusunda soruşturma açılmış. 2 konteynırdan ancak 2-3 ev rahatsız olur. Ama Osmangazi'nin kokusu bırakın ülkeyi, ulusları sardı’’ eleştirisi yapan Erdoğan Toprak, ‘’5 liralık işi 10 liraya yaptırıyorlar. İşsizlik, yolsuzluk almış başını gidiyor. Son yaptığımız çalışmalar gösteriyor ki CHP adım adım iktidara gidiyor.  40 yıldır bize bakan esnafa, iktidar, korona sürecinde 40 gün bakamadı. Esnaf kepenk indirmek zorunda kaldı. Bugünkü iktidar ne sanayici ne esnafı kaldıramaz. Bugünkü iktidara güven kalmadı. Yerli sanayi bile bu ülkede yatırım yapamıyor. Bu ülkeye hukuk devleti gelene kadar ülkeyi dolaşmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

“Türkiye’yi yapay gündeme teslim etmeyeceğiz”

Toprak’tan sonra söz alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da; "CHP olarak 81 ili dolaşıyoruz. Mesele şudur; bundan sonra Türkiye'yi yapay gündeme teslim etmeyeceğiz. Türkiye’de bugün halkın, memurun, işsizin gerçek gündemi açlık ve yolsuzluktur. Biz bu gündemi unutturmayacağız. Bizim amacımız gerçekten iktidar olup bu sorunları ülkenin gündeminden çıkartmak. Meselemiz özgür bir Türkiye’de yaşamak. Herkesin bir kişinin ağzına baktığı Türkiye istemiyoruz. Kurumsal alt yapı istiyoruz. Pandemi döneminde ücretsiz izin adı altında açlığa mahkum ettiler. Günde 45 TL'ye geçineceksin diyor. 40 yıldır vergi ödeyen esnafa 40 gün bakmayan hükümet ile karşı karşıyayız” dedi.

“CHP’li belediyelerin çalışmasından korkuyorlar”

Tezcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e çöp kokusu sebebiyle soruşturma başlatılmış. Gerçek kokuyu takip etmekten aciz iktidar ile karşı karşıyayız. Usulsüz, yolsuzluk konusu almış başını gidiyor. Aylar önce görev gelen Başkan Hürriyet, geçmiş dönem belediyede usulsüzlük yapıldığını ve bunu takip etmek için Ankara'ya bildiriyor. Ancak aylardır usulsüzlük kokusunu duymayan Ankara, 2 ayda çöp kokusunu duyuyor. Mesele; CHP’li belediye başkanlarının çalışmasından korkuyorlar. İlk seçimde İzmit alındı. Sonraki seçimlerde büyükşehir belediyesi de alınacak"

“Sarayın altın çocuğu gündemi kirletiyor”

Tezcan, “Sarayın kontrolünde propaganda bakanlığı gibi bir kurum var. Sarayın altın çocuğu, Fahrettin Altun ile ilgili kimse olumsuz haber yapamaz. Onun işi Türkiye’nin gündemini kirletmek. Gerçek gündemi takip ediyoruz. İşçinin emeklinin, memurun, gerçek gündemi açlık yoksulluk işsizlik. Bunu unutturmayacağız. Bu gündemi gerçekten değiştirmek, açlığı işsizliği kaldırmak. Kocaeli yerel seçimlerde İzmit Belediyesi’ni bize verdiği için teşekkür ediyoruz. Torpillere son vereceğiz. Layık olanın layıkıyla işe geldiği bir Türkiye istiyoruz” diye konuştu.

“Aşı bağımsızlığımızı kaybettik”

CHP Aydın Milletvekili Tezcan konuşmasının devamında; “2011 yılında Dr. Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü’nü kapattılar. Türkiye 1938 yılında Çin’de baş gösteren kolera salgınından Çin’e 1 milyon aşı gönderdi. Bugün ülkemizde ‘Pahalıya mal olur’ gerekçesiyle aşı üretimi yaptırmıyorlar. Yurt dışından 13 milyon dolarlara aşı ithal edecekler. Burada yine yandaşlarını cebine dolarlar girecek” eleştirisinde bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat