Özdilek

Spor

Arslan, Uyarıyoruz! Zikzaklar çizmeyiniz!

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan yaptığı açıklamada, İktidarı uyarıyoruz; stratejik ortaklarınızı seçmede tarihsel hataya düşmeyiniz!. Zikzaklar çizmeyiniz!

20 Ocak 2022 Saat: 10:08
Arslan, Uyarıyoruz! Zikzaklar çizmeyiniz!
Arslan, Uyarıyoruz! Zikzaklar çizmeyiniz!

Arslan, Uyarıyoruz! Zikzaklar çizmeyiniz!

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan yaptığı açıklamada, İktidarı uyarıyoruz; stratejik ortaklarınızı seçmede tarihsel hataya düşmeyiniz!. Zikzaklar çizmeyiniz! Dedi.

Başkan Yalçın Arslanın açıklaması şöyle:

Coğrafya devletlerin istese de istemese de kaderidir. Beğenmeseniz de beğenseniz de komşu ülkeleriniz ile ilişkiler ortak stratejik işbirliği zemininde yürümez ise ne denli güçlü devlet olsanız da zafiyet kapınızdadır!

 

Ülkemizin bu gerçekliğinden hareket eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölmeden önce en yakınlarına asla Sovyetler ile dostluğunuzu bozmayınız vasiyetinde bulunmuştur.

 

Çünkü, 1917 Ekim Devrimi Sovyetlerde başarılı olmasaydı; Türkiye'de de İstiklal Savaşımız riske girerdi.

 

Bugün aynı şekilde, Emperyalist Amerika'nın, Ukrayna, Gürcistan ve Kırım üzerinden yürüttüğü politikalarda ve Suriye ile ilişkilerde yalpalarsanız ve bilinmeyen özel duygusal perspektifinizden süreci kesintiye uğratırsanız; iç politikada ve onun yansınmaları ekonomik gelişmeler sonucunda oluşan dalgalarda boğulma tehlikesi içinde olur; düşmanlarınızı sevindirirsiniz.

 

           Ükemiz,  bugün ikinci İstiklal Savaşı'nı vermektedir. Bunu söyleminin başına koyan iktidarın rotası da bu tehdide karşı olmalıdır!

 

           Tehdit, ABD/NATO ve emperyalist çetedir!.. Yerli işbirlikçileridir!

           

            Tehditi, doğru tanımlamazsanız, startejiyi ve ortaklıklarınızı doğru kuramazsınız!

 

            Ülkemiz, Yunanistan ve Adalarında üstlenmiş olan ABD üstleri ile ve Doğu Akdeniz de  ABD, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Fransa ittifakınca  tehdit altında bulunmakta ve mavi vatanda egemenlik  hakları olan doğal zenginliklerinden mahrum bırakılmaya çalışılmaktadır.

 

              Kıbrıs'ın, Dünyaca tanınması için gerekli hamleleri yapmakta neden gecikmektesiniz? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımak için hazır olan Abhazya Devleti ile ilişkileriniz hangi aşamada? Gelen heyetler ile görüşmelerinizin sonuçları nelerdir?

 

             Rusya, İran, Suriye, Irak, Hindistan, Çin ve diğer antiemperyalist ülkelerin işbirliğinde  kurulmakta olan yeni bir çağ, yeni bir uygarlık olan Asya Çağı'nda bu ülkeler ayni zamanda bizim doğal stratejik ortaklarımızdır.

 

             Bu ortaklığın vazgeçilmez diğer stratejik doğal ortakları da başta Azerbaycan olmak üzere bütün Türk Cumhuriyetleri'dir.

 

             Karadeniz, Ege ve Akdeniz'deki egemenlik haklarımızı da stratejik ortaklarımızla ve diğer komşularımızla kazan kazan anlayışıyla pekiştirmeliyiz!.

 

             Dış politikada, coğrafyamızın bize bahşettiği bu avantaj bizi refah ve barışa götürecek biricik yoldur.

 

              Ekonomik gelişme, ancak bu gerçeklik üzerinden kazanılabilinir.

 

             

 

 

 

 

              Bunun dışındaki, günümüzün vatandaşlarımız için en önemli yaşamsal sorunları olan: zam, faiz, enflasyon, kur, işsizlik, asgari ücret vb. ekonomik sorunlar yukarıda sözünü ettiğimiz perspektiften sürdürülecek olan dış politikalarla ve bu bağlamdaki  anlayışlarla çözümlenebilir.

 

             Yoksa bir taraftan ABD/NATO'ya, AB'ye, bir taraftan Rusya ve Çin'e ve neoliberal/liberal politikalara göz kırpmakla değil; kamu öncülüğünde, planlı, programlı, toplumsal refahı, paylaşmayı, istihdamı, üretimi  hedef alan üretim devrimi politikalarıyla ancak ekonomik sorunlara çözüm gerçekleştirilebilinir.

 

             Zikzaklar çözüm getirmez!

 

             İktidarı uyarıyoruz; stratejik ortaklarınızı seçmede tarihsel hataya düşmeyiniz!..

 

             Zikzaklar çizmeyiniz!

 

             Doğru, iki nokta arasındaki en kısa çizgidir!

 

             Vatan Partisi olarak inaçlı, kararlı ve deneyimli kadrolarımızla yukarıda altını çizdiğimiz dış politik perspektiften hareketle “Birleşen Türkiye” ve “Üreten Türkiye”yi kurmaya hazırız!

                  

             Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

 

             Yalçın ARSLAN

 

              VATAN PARTİSİ

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat