Özdilek

Sağlık

Aradığı tedaviyi ‘Anne Şehir’ projesinde buldu

29 yaşında geçirdiği kısmi felç ile sol kolunu oynatamayan Mine Genç, aradığı tedaviyi Büyükşehir Belediyesi’nin “Kocaeli Anne Şehir” projesiyle buldu.

5 Ağustos 2019 Saat: 11:02
Aradığı tedaviyi ‘Anne Şehir’ projesinde buldu
Aradığı tedaviyi ‘Anne Şehir’ projesinde buldu

Aradığı tedaviyi ‘Anne Şehir’ projesinde buldu

29 yaşında geçirdiği kısmi felç ile sol kolunu oynatamayan Mine Genç, aradığı tedaviyi Büyükşehir Belediyesi’nin “Kocaeli Anne Şehir” projesiyle buldu.

Aradığı tedaviyi ‘Anne Şehir’ projesinde buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesi bir annenin daha hayatını değiştirdi. Karamürsel’de yaşayan Mine Genç, 29 yaşında geçirdiği kısmi felç nedeniyle sol kolunu oynatamıyordu. Gördüğü fizik tedaviyle kolunu çok az oynatabilen Mine Genç, aradığı tedaviyi ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesinde buldu. 

"Hayatım çok zorlaştı"

Sol kolu ve bacağında yaşadığı kas kısalması nedeniyle yaşantısında büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Mine Genç; “Şuan 54 yaşındayım. 29 yaşındayken felç geçirdim. O zaman tedavi oldum fakat son 7 yılda kas erimesi nedeniyle sol kolumda ve bacağımda güç kaybı oldu. Tek ilacı spor olan bir hastalık geçirdim ama yaşantım nedeniyle rahat spor yapabilecek bir imkânım yoktu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesini duydum. Bende hiç düşünden koşup kayıt oldum”.

"Torunlarımda eğitim görüyor"

“Buraya gelirken en büyük endişem torunlarımdı. Ben torunlarıma bakıyordum. Böyle bir yere gelmem için onları bırakacak bir yer bulmam gerekiyordu. Buraya geldiğimde ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesinin Karamürsel’deki binasında çocuklara bakıldığını da öğrendim. Spora gelirken çocukları aynı bina içerisinde bulunan yuvaya bırakabiliyorum. Onlar da burada eğitim görüyorlar. Ben de gözüm arkada kalmadan rahat bir şekilde sporumu yapabiliyorum”.

"Aradığım tedavi ‘anne şehir’ projesi"

Buraya ilk geldiğimde kolumu açamıyordum. Kolum ve bacağım beni çok zorluyordu. Hocalarımız durumu fark etti. Ardından direnç bantlarıyla çalışmaya başladık. Haftanın 4 günü buraya gelerek spor antrenörleri eşliğinde güçlendirme egzersizleri yapıyorum. Fitness dışında yürüyüş programlarına da katılıyorum. Yaptığım egzersizlerin etkisini kısa sürede görmeye başladım. Şuan ki durum benim hayatımı çok kolaylaştırdı. Aradığım tedaviyi ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesinde buldum”

"Ben umutsuzdum burası bana umut oldu"

“Kolumun iyileşmesinden umutsuzdum açıkçası ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ‘Kocaeli Anne Şehir’ projesiyle tanıştım. Burada gerçekten antrenörler eşliğinde güçlendirme egzersizleri yaparak felçli olan kolumu kullanabilir hale geldim. Arkadaşlarım ve akrabalarım beni görünce artık şaşırıyor kolumu kullanabilmemi mutlulukla karşılıyorlar. Bu projeyi hayata geçirenlerden ve sebep olanlardan Allah binlerce kez razı olsun”. ifadelerini kullandı. 

"Burası benim ailem"

Mine Genç memnuniyetini ifadelerini şu sözlerle sonlandırdı “Projede emeği geçenlere minnettarlığımı sunuyorum. Tüm hocalarımız herkesle tek tek ilgileniyor. Burada yaptığım spor ile sağlığıma kavuştum. Benim bir problemim olduğunda gelip buradaki hocalarımızdan çok rahat şekilde destek görebileceğimi biliyorum. Burası benim sırtımı dayayabileceğim mükemmel bir yer”.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat