Özdilek

Çevre

Ankaralılar’ın yüzde 70’i şehirdeki yeşil alandan memnun

Dünya üzerindeki 109 farklı şehir baz alınarak yapılan araştırmaya göre, Türkiye’den Ankaralılar’ın yüzde 70’inin şehirdeki yeşil alanlardan memnun olduğu görüldü.

11 Ekim 2018 Saat: 10:12
Ankaralılar’ın yüzde 70’i şehirdeki yeşil alandan memnun
Ankaralılar’ın yüzde 70’i şehirdeki yeşil alandan memnun

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, yaşadığı şehirlerdeki yeşil alan oranından memnun olan kişi sayısını elen araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere, Ankaralılar’ın yüzde 70’inin Ankara’daki yeşil alanlardan memnun olduğu görüldü. 109 şehir baz alınarak hazırlanan raporda Ankara dışında Türkiye’den bir şehrin daha listede yer aldığı saptandı.Böylelikle yüzde 70 memnunluk oranıyla Ankara 90’ıncı sıraya yerleşirken, listeye giren diğer şehir İstanbul’un yeşil alanlardan memnuniyet oranı yüzde 49 olarak görüldü.Bu oranla İstanbul’un 103’üncü sıraya yerleşerek sondan altıncı oldu.

 

Veriler 2015 yılını kapsarken, yaşadığı şehirdeki yeşil alanlardan en çok memnun olan şehir Ventspils (Letonya) olarak kaydedildi.Listenin başına yerleşen Ventspils’deki yeşil alandan memnuniyet duyan kişilerin oranı ise yüzde 98 olarak görüldü. Buna karşın yaşadığı şehirdeki yeşil alanlardan en az memnun olan şehir Napoli (İtalya) olarak kayıtlara geçti.

 

Ajans Press ve PRNet’in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Yeşil alan yetersizliği ülkemizde en çok tartışılan çevre konuları arasında başı çekerken, bu yıl yeşil alanlarla ilgili 17 bin 998 haberin yansıdığı görüldü. Medyaya yansıyan haber başlıkları incelendiğinde, yeşil alan yetersizliği tartışmalarının en çok İstanbul özelinde olduğu dikkat çeken ayrıntılar arasında yer aldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat