Özdilek

Spor

Anadolu Ateşinin Kıvılcımı İzmit’lileri büyüledi

Kocaeli 41 burda Alışveriş merkezinde yediden yetmişe herkesin izlediği dans gösterisi düzenlendi. Anadolu Ateşinin Kıvılcımı İzmit’lileri büyüledi...

28 Ekim 2018 Saat: 14:57
Anadolu Ateşinin Kıvılcımı İzmit’lileri büyüledi
Anadolu Ateşinin Kıvılcımı İzmit’lileri büyüledi

Anadolu Ateşinin Kıvılcımı İzmit’lileri büyüledi

Anadolu Ateşinin Kıvılcımı İzmit’lileri büyüledi Kocaeli 41 burda Alışveriş merkezinde yediden yetmişe herkesin izlediği dans gösterisi düzenlendi. Anadolu Ateşinin Kıvılcımı İzmit’lileri büyüledi detaylar haberimizde…

Anadolu Ateşinin Kıvılcımlarından İzmit’te görsel şölen

41 burda AVM de düzenlenen program, Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Gösterisi izleyiciler tarafından hayranlıkla izlendi. Gösteri; gerek dans koreografisi, gerekse ses düzeni ve müzik efektleriyle izleyenlerin gözünü kırpmadan izlediği bir görsel şölene dönüştü.

AVM de gösteriye ilgi yoğundu…

Gösteriyi, özel olarak çocuklarını alarak gelen aileler ve tesadüfen AVM de olan ve programdan haberi olmadan AVM’ye gelen vatandaşların ilgileri izlenmeye değerdi.

Anadolu topraklarının zenginliklerinden derlenen koreografi…

Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubu; çocukların, gençlerin, ailelerin bir arada keyifle izlediği bir gösteri sundu. Anadolu topraklarının zenginliklerinden derlenen koreografi, etnik ve modern dans kurgusuyla sahnelendi. Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans gösterisinde çocuk dansçılar tarafından sergilenen performans, sahnede görsel bir şölene dönüştü.

Anadolu kültürünü dans ile işleyen yetenekli çocuklarımız…

Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden derlenen halk dansı motiflerinden oluşan dans koreografileriyle, Anadolu kültürünü muhteşem bir şekilde yansıtan Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubu.

Kocaeli’ler büyülendiler…

Türkiye'nin ilk profesyonel çocuk dans topluluğu olan Anadolu Ateşi Kıvılcım, yetenekli çocuklardan oluşuyor. Bugün ilimizde 41 burda AVM de Kıvılcımın yetenekli çocukları Kocaelilileri danslarıyla büyülediler.

Anadolu ateşi dans okulu 41 burda AVM de…

Anadolu’da yapılan tüm folklorların harmanlanarak bir sahne şovuna dönüştürüldüğü, Dünyaca ünlü Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubunun Kocaeli de dans okulu bulunmaktadır.

Unutulmayacak bir gün…

Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Gösterisi, Kocaelili çocukların unutamayacağı bir günün anısı olarak hafızalara kazındı.

Anadolu Ateşi Kıvılcım hakkında…

Anadolu Ateşi Kıvılcım hakkında Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan; “Anadolu Ateşi, dansın anayurdundan çıkıp tüm dünyayı gezdi ve 11 yıllık bir deneyim yaşadı. Dünyanın en başarılı müzikallerinin ve efsanevi dans topluluklarının gösteriler yaptığı tiyatrolarda dans etti. Frank Sinatra’nın müzikallerini sahnelediği Chicago Theatre’dan, yeryüzünün en yetenekli dansçılarının çıktığı Rusya’nın en saygın salonu olan Kremlin Palace’a, Görkemli Çin Halk Balesi’nin vucüt bulduğu Pekin Dans Akademisi’nin salonlarına ve Aida operasının beşiği Mısır piramitlerine kadar her yerde Türkiye kültürünü yüzünün akıyla temsil etti. Dansın sihirli diliyle Anadolu’nun binlerce yıllık kültür tarihini anlattı. Anadolu Ateşi projesi ile dans tanrısı Dionysos’un ritüellerini, Prometheus söylencesini, Troya ile de batı kültürünün temel kaynağını oluşturan 3000 yıllık bir efsaneyi sahnelere taşıdı.

“Bu kıvılcımlar daha büyük ateşlerin müjdecisi oluyor”

Şimdi bu deneyimlerimizi çocuklarımızla paylaşıyoruz. Anadolu Ateşi stüdyolarında dünya sahnelerinde deneyim kazanmış uzman hoca kadrosu dansın temel disiplinlerini ve Anadolu Ateşi repertuarını öğretiyor çocuklara. Her hafta sonu okulumuz cıvıl cıvıl.. Çocuklarımızın gözlerinde Anadolu Ateşi’nin kıvılcımları çıkıyor. Öğrenmeye geliyorlar, güzelleşmeye geliyorlar, paylaşmaya ve grupla birlikte yaşamaya geliyorlar.  Dünyaya mal olmuş başarılarımızın yaratıldığı kutsal mekanımızda bize ışık taşıyorlar. Yaşamları boyunca unutmayacakları anılar biriktiriyorlar, bize gelecek oluyorlar. Bu kıvılcımlar daha büyük ateşlerin müjdecisi oluyor. Sanatla yoğrulacak bir yaşam tarzının da habercisi” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat