Özdilek

Sağlık

Ameliyathaneden Canlı Yayın

S.B.Ü Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘’ameliyathaneden canlı yayınla 1. Kocaeli Ortopedi Hemşireliği Sempozyumu ve Workshop’’ proğramı gerçekleşti.

29 Mayıs 2017 Saat: 22:18
Ameliyathaneden Canlı Yayın
Ameliyathaneden Canlı Yayın

S.B.Ü.Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik haftası dolayısıyla hastane konferans salonunda düzenlenen sempozyum ve workshop bilimsel proğramına Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. M. Coşkun Güler, Hastane Yönetici Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Op. Dr. Alper Gültekin, Hastane Klinik İdari ve Eğitim Sorumluları, Hastane İdarecileri, Kocaeli’nde bulunan kamu ve özel hastanelerde ki sağlık çalışanlarının yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan proğram Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Doç. Dr. Mustafa Güneş ve Şenol Ergüney’in açılış konuşmalarıyla devam etti.

Vildan Burç, ‘’Sempozyumda amacımız, hasta güvenliğine dikkat çekmek. Ortopedi ve Travmatoloji hastalarında terapötik iletişim ve hemşirelik bakımının önemini vurgulayıp, ameliyathaneden canlı yayın ile hemşirenin görev ve sorumluluklarını workshop ile paylaşmaktır’’ dedi.

Vidan Burç, ‘’Ortopedi ve travmatoloji hemşireliği sempozyumu ve workshop proğramı ile bir ilki gerçekleştirmenin hastanem adına guru verici bir olaydır’’ diye sözlerine devam etti.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara müzik dinletisi eşliğinde kokteyl ikramı verildi.

Sempozyum 2 oturum şeklinde gerçekleşti; 1. Oturumda: S.B.Ü. Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semra Açıksöz’ün başkanlığında ortopedi ve travmatoloji kliniğinde hasta güvenliği; KOÜ Tıp Fakültesi A.B.D. Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Coşkun tarafından ortopedi hemşireliğinde hasta ve hasta yakınları ile terapötik iletişim ve S.B.Ü.’nde çalışan psikolog Ümit Karabulut tarafından ortopedi ve travmatoloji hemşireliğinde stres ile baş etme yöntemleri anlatıldı.

Sempozyumun 2. Oturumunda: oturum başkanı Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireler Dernek Başkanı Doç. Dr. Hayriye Ünlü, total diz antroplastisi ameliyat sonrası hemşirelik bakımı; S.B.Ü.’nden Ortopedi Sorumlu Hemşiresi Gülten Kocatürk, total diz antroplastisi ameliyat öncesi hemşirelik bakımı; S.B.Ü.’nden Fizyoterapist Zeliha Yalçın ameliyat sonrası rehabilitasyon konularında sunum yapıldı.

S.B.Ü. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Alper Gültekin’in moderatörlüğünde ameliyathaneden canlı yayınla gerçekleşen workshop proğramında, ameliyathane hemşireleri Meryem Kulat ve Gülcan Bağdaçiçek tarafından uygulamalı olarak ameliyat öncesi ve sonrası durumlar anlatıldı.

Proğram müzik dinletisi ve emeği geçenlere plaket takdimiyle son buldu.

Bende böyle güzel çalışmalar yapan ve hep takip ettiğim yeri gelince eleştiride yaptığım ama güzel işlerde de alkış tuttuğum S.B.Ü. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi2nin en alttan en üste görev hiyerarşisindeki tüm emekçi çalışanlarına başarılar diler bu çalışma içinde tebrik ederim. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç'a da gösterdiği ilgi için ayrıca teşekkür ederim.

 

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat