Özdilek

Güncel

Altun, İnternet gazeteciliğinin standartlarını belirleyeceğiz

Dijital Dünya Çalıştayı’nda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, dijitalleşmenin en çok medya sektöründe hissedildiğini kaydederek, internet gazeteciliğinin mesleki standartlarını belirleyeceklerini

6 Mart 2021 Saat: 14:57
Altun, İnternet gazeteciliğinin standartlarını belirleyeceğiz
Altun, İnternet gazeteciliğinin standartlarını belirleyeceğiz

Altun, İnternet gazeteciliğinin standartlarını belirleyeceğiz

BURSA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun,  İletişim Başkanlığı destekleriyle Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen Dijital Dünya Çalıştayı'na katıldı. Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Prof. Dr. Fahrettin Altun, dijitalleşmenin inkar edilemez bir gerçek haline geldiğini vurgulayarak, habercilikten yayıncılığa, iş dünyasından özel hayata kadar her alanda hızlı ve geri dönüşsüz bir değişim yaşandığına işaret etti. Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusuyla bu dönüşümü çok güçlü şekilde hissettiğini belirten Altun, “Gençlerimiz her gün en az 3 saatini bilgisayarları veya mobil cihazları marifetiyle internette geçiriyor. Koronavirüs salgını nedeniyle gençlerimiz, çocuklarımız geçtiğimiz yıl derslerini internet ortamında takip etti. Hala da eğitim hatırı sayılır oranda internet ortamında sürdürülüyor” dedi.  Türkiye’nin bu aşamaya gelmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde iletişim altyapısına yapılan yatırımların önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Altun, “Nitekim ülkemizde faaliyet gösteren şirketlerin küresel devlerden gördüğü ilgiye hep birlikte şahit oluyoruz.” dedi.

DİJİTALLEŞME EN ÇOK MEDYADA HİSSEDİLDİ

Bu sürecin olumsuz etkilerini en çok geleneksel medya mensuplarının hissettiğini dile getiren Altun, sosyal medya ve haber sitelerinin gazeteleri, dijital yayıncıların televizyonu, müzik servislerinin radyoyu olumsuz etkilediğini söyledi. Altun, dijitalleşme sürecinin medya alanındaki bir başka yan etkisinin de haberciliğin tıklanma sayılarına ve okunma sürelerine indirgenmesi, böylece sansasyonel içeriklerin kamu yararının önüne geçmesi olduğunu belirtti. "İNTERNET GAZETECİLİĞİNİN MESLEKİ STANDARTLARI BELİRLEYECEĞİZ"

Altun, internet üzerinden yapılan gazetecilik faaliyetlerine değinerek, “İnternet artık ana akım medyanın bir parçası haline gelirken bu gerçeğe gözümüzü kapatamayız. Dolayısıyla mevzuatımızın ve çalışma yöntemlerimizin zamanın koşullarına uygun hale getirilmesi önemli bir gerekliliktir. Elbette burada hassas bir denge gözetmek durumundayız. Kendi imkânlarıyla basit bir internet sitesi kuran, buradan bir tür yayıncılık yapan kişiler ile profesyonel gazetecileri birbirinden ayırmak elzemdir. Bu ayrım, öncelikle, gazetecilik mesleğinin evrensel standartlarını muhafaza etmek ve gazetecileri korumak için gereklidir. Diğer yandan, sadece belirli bir mecra üzerinden çalıştıkları için gazetecilik yapanların mağdur edilmesi de kabul edilemez. Hep birlikte internet gazeteciliğinin mesleki standartlarını ortaya koymalı, bu alanı rasyonel ve şeffaf bir şekilde düzenlemeliyiz. Bu adımların atılması, karşı karşıya olduğumuz bazı tehditlerin bertaraf edilmesine de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat