Özdilek

Sağlık

Alikahya’da kadın hastalıklarında laporoskopik cerrahi başladı

SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun olarak yapılan laparoskopik cerrahi ameliyatlar artık Alikahya yerleşkesinde de yapılır hale geldi.

20 Nisan 2017 Saat: 23:44
Alikahya’da kadın hastalıklarında laporoskopik cerrahi başladı
Alikahya’da kadın hastalıklarında laporoskopik cerrahi başladı

17 Nisan 2017 tarihinde Doç Dr. Hasan Terzi, Op. Dr. Erhan Demirel, Anestezi Uzmanı Dr. Mehmet Yılmaz, Hemşire Naciye Ustaahmetoğlu, Seyhan Koç, Anestezi Teknisyenleri Selma Polat,  Erhan Şen ve Ameliyathane Personeli Nigar Erensayın’ın dahil olduğu ekiple gerçekleşen Laporoskopik Histerektomi ameliyatı başarı ile gerçekleşti.

 45 yaşında bu yöntemle ameliyat olan H.K “ameliyat olamadan önce çekincelerim vardı. Hatta bir müddet ertelemiştim. Eşimin de desteğiyle Derince Hastanesinde ameliyat olma kararını aldık. Doktorumla tanışınca bu çekincelerim ortadan kalktı. Alikahya’ da kapalı olarak ameliyat oldum. Dün ameliyat oldum ama bugün çok iyiyim. Herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kadın hastalıkları laporoskopik ameliyatlarda başı çekiyoruz

Doç Dr. Hasan Terzi yapılan ameliyatla ilgili bilgi vererek şu açıklamalarda bulundu; “Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğinde laparoskopik (kapalı) ameliyatlar 2011 yılından bu yana yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Türkiye’deki bütün eğitim araştırma ve üniversite hastanelerini değerlendirdiğimizde, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği laparoskopik cerrahinin en yoğun yapıldığı merkezlerden bir tanesidir. Bu cerrahi teknikte ekip ve alt yapı çok önemlidir. Hastane idarecilerimizin alt yapı desteği ve klinik idari sorumlu hekimimiz sayın Doç Dr Ahmet Kale’ nin laparoskopik cerrahi isteklilik ve desteği ile son 6 yılda 1700 ün üzerinde hastaya laparoskopik cerrahi uygulanmıştır.

Derince yerleşkemizde yoğun olarak yapılan laparoskopik cerrahi ameliyatlar artık Alikahya yerleşkemizde de yapılır hale gelmiştir” dedi.

 Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Alikahya yerleşkemizdeki teknik alt yapımızın bu ameliyatlara uygun olduğu ve geliştirileceği değerlendirildiğinden, önümüzdeki günlerde bu ameliyatların sayılarının arttırılması planlanmıştır. Ameliyat odalarımızdan bir tanesini teknik ve cihaz donanımı olarak laporoskopik cerrahi olarak düzenlemeyi planlıyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen ve ameliyatta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat