Özdilek

Siyaset

Akşener memleketinde moral buldu

Yaklaşık 20 bin kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı adayı Akşener, “İYİ ki Kocaeli’de doğdum, büyüdüm” dedi.

20 Haziran 2018 Saat: 07:33
Akşener memleketinde moral buldu
Akşener memleketinde moral buldu

Seçime sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genelo Başkanı Meral Akşener miting için İzmit’tetydi. Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener miting öncesi İzmit  ve sokaklarında kısa bir şehir turu yaptı. Bu nedenle miting alanına yaklaşık bir saat gecikmeyle geldi. Akşener’i yaklaşık 20 bin vatandaş Perşembe Pazarı alanında çok İYİ karşılarken, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye eski Başkanı ve milletvekili Sefa Sirmen, Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül,Genç parti il başkanı İbrahim Altınoğlu, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İYİ Parti İl ve İlçe Yöneticileri ve çok sayıda partili alanda hazır bulundu. Miting alanında bulunan vatandaşlar hazırladıkları, “İyilik her şeyin ilacıdır. Sana İyi olmak yakışır” “18 Temmuz 1956’da Türkiye’ye bir güneş doğdu” yazılı dövizler ve pankartlarla Akşener’e olan desteklerini gösterdi.

Hürriyet ve sirmen’ e teşekkür

İzmitlileri selamladıktan sonra konuşmasına başlayan Akşener,” Doğduğum, doyduğum  büyüdüğüm şehir Kocaeli. Aranızda olmaktan, sizinle beraber olmaktan çok mutluyum. İlk kadın İçişleri Bakanı buradan çıkmıştı. Şimdi de Cumhurbaşkanı İzmit’ten çıkacak. Buna emin olun. Kocaeli öyle bir şehirdir ki bunu bize yönetenlere anlatmak isterim. Siyasette küfür bilmezdik. Birbirine saygılıydı Kocaeli siyaseti. Kocaeli için çalışmayı bilirlerdi. Aramızda eski belediye başkanımız, milletvekilliği yapmış Sefa Sirmen var. Kız kardeşim gibi gördüğüm Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan aramızda. Aramızda oldukları için onlara çok teşekkür ediyorum. Demokrat Parti ve Saadet Partisinin yöneticileri de aramızda. Onlara da hoş geldiniz diyorum. İbrahim Artvinli de aramızda, ona da hoş geldin diyorum” dedi.

Suyu temiz, insanı munis İzmit

Akşener, “Kocaeli öyle bir şehirdir ki Türkiye’nin her tarafından göçler gelir, yaşayanlar göç edenlere ekmeğini ikiye böler onlarla paylaşır. Aynı Evliya Çelebi’nin dediği gibi “Suyu temiz, insanı munis İzmit” Biz sabırlı insanlarızdır.  İyi ki Kocaeli’de doğdum, iyi ki Kocaeli’ de büyüdüm, iyi ki burada doydum. 24 Haziran’da bir seçim var. Seçimi getirenlerin de erken seçimden dolayı pişmanlıkları belli oluyor” diye konuştu.

“Hiçbir yatırım yapılmamış”

Miting alanında yer alan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, “16 yılda ülkenin ekonomisinin içine tükürdüler, orduyu darmadağın ettiler, eğitim sisteminin içine ettiler. Siz gerekli olan cevabı Pazar günü sandıkta vereceksiniz. 16 yılda inşaat yaptılar. Kocaman adalet sarayları yaptılar, içinde adalet yok. Her şehre üniversite yaptılar içinde hoca yok. Tüm cumhuriyet tarihi boyunca açılmış 70 milyarlık fabrikaları kapattılar. 453 milyar borç yaptılar. Sonuç olarak Kocaeli’ye ne geldi? Hiçbir şey. İşsizlik en büyük sorun. Çünkü hiçbir yatırım yapılmamış” ifadelerini kullandı.

“Bizim çılgın projemiz yok”

Meral Akşener, “Türkiye’nin kaynakları var. Ne yapılması gerekiyor? Önce israfın önüne geçilecek. Yatırım yapılacak ve yolsuzlukların önüne geçilecek. Bizim çılgın projemiz yok. Çünkü bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok. Bizim insanımıza yatırım yapıp eğitimini kaliteli bir şekilde verdiğimizde, bu ülkedeki en çılgın proje bu oluyor. Çok ilginç günler yaşıyorum. Toplamda 3-4 televizyon kanalına çıktım. Çok sorun değil. Sarayın televizyonlarında olmaktansa Kocaeli halkının kalbinde ve karşısında olmayı tercih ederim.

“İnin o arabalardan, inin”

“Biz genç işsizliği çözeceğiz” diyen Akşener şöyle devam etti: “Bir devlet iş vermek zorundadır. İş veremiyorsa da onlara işsiz kaldığı süre boyunca ücret ödemek zorundadır. Gençlerimize iş veremiyorsak hiçbir şey konuşmamızın manası yok. Ülkemizde tarımı bitirdiler. Artık ülkemizde hiçbir şey yetiştiremiyoruz ve ithal ediyoruz. Biz bu sorunu çözeceğiz diyoruz. Diyorlar ki kaynak nerede? Kaynak nerede söyleyelim. Sizin bindiğiniz, gelininizin, damadınızın, kaynananızın bindiği o lüks arabalar 8 milyar ediyor. Seçildiğimde onlara hemen şunu söyleyeceğim, inin o arabalardan inin”

“Bakanın oğlu 2 milyona az diyor”

Suriyeli konusunda da değinen Meral Akşener, “Bir buçuk milyon Suriyeli vatandaşı getirdiler ve 150 milyar Türk Lirası harcadılar. Biz onları sulh içinde memleketlerine göndereceğiz. TRT, yıllık 2 buçuk milyar Türk Lirası harcıyor. Peki ya onların saraylarına ne demeli? Bu paraların hepsi benim vatandaşımın cebinden çıkıyor. Bunlar kaynak değil midir? Sağlık Bakanlığı’nın boşa harcadığı paralara ne demeli? Oradan TOKİ’ye geçtik. Orada kanalizasyon çıktı. Akıyor da akıyor. Bunlar alışmışlar bedava yaşamaya. Bunun önünü kestiğimizde alın size kaynak. Benim gençlerimin cebinde para yokken, bir bakan, çocuğunu arıyor, neredesin diyor? Hangi evdesin diyor? Para var mı? diye soruyor ve gelen cevap yok baba 2 milyon kadar var. Bir bakanın oğlu yok diye 2 milyondan bahsediyorsa benim gençlerimin neden olmasın?

“Biz bunların hesabını soracağız”

Akşener sözlerini şu cümlelerle bitirdi: “Bu toprağın bir kızı olarak, ablanız, anneniz olarak, elbette sizden Cumhurbaşkanlığı için oy istiyorum. Biz Rumelililer kanuna, tüzüğe uyan, sabırlı insanlarızdır. Ama haksızlığa gelemeyiz. Burada Kocaeli’de yaşayan Rumelili vatandaşlarımızı bu iktidarın haksız uygulamalarına karşı durmaya çağırıyorum. Bunlar Atatürk’e karşılar. Siz kendinizi Atatürk’le bir tutmayın. 2 yıl önce bir darbe teşebbüsü oldu. Sen İlker Başbuğ’u terör örgütü üyesi olarak hapse attın. Saygıdeğer askerleri cezaevine attın. Orduyu itibarsızlaştırdın. Asıl FETÖ’cü olanlara dokunmadın. Suçsuz binlerce on binlerce insanı cezaevlerine attın. Biz bunların hesabını soracağız”

 

HABER: Ufuk BAGAN-Kenan MERT

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat