Özdilek

Siyaset

Akşener Leyla Atakan’ın yolundan ilerliyorum

İyi Parti genel başkanı Meral Akşener,KYÖD Sosyal Tesisleri’nde “Eril Siyasette Kadın Siyasetçi Olmak” konulu söyleşiye katıldı.

8 Aralık 2018 Saat: 08:31
Akşener Leyla Atakan’ın yolundan ilerliyorum
Akşener Leyla Atakan’ın yolundan ilerliyorum

KYÖD Başkanı Didem Turan ev sahipliğinde gerçekleşen programa katılım yoğun oldu. Programa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,İYİ Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Ruhittin Sönmez, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kadın kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Fahri Örengül, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız,Genç Parti il Başkanı İbrahim Altunoğlu muhtarlar, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Açılış konuşmasını yapan KYÖD Başkanı Didem Turan, “Gündoğdu Mahallesi’nde dünyaya gelip Kocaeli’nin ilk milletvekili, ilk içişleri bakanı ve ilk genel başkanı Meral Akşener’i ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Programımıza katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Turan kısa konuşmasının ardından sözü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bıraktı. 

Sirmen, güçlüydü

Turan’ın arından kürsüye çıkan Akşener, “Bu sahneye daha önce rahmetli Leyla Atakan abladan sonra kadın belediye başkan adayı olarak çıkmıştım. KYÖD’te o zaman belediye başkan adaylarının tümü dizilirdi masaya ve gazetecilere projelerimizi sunardık. Sefa Sirmen bey o zaman güçlü bir belediye başkanıydı. O zaman o da adayların yanında olurdu. İzmit esasında böyle bir yerdi ama sonra ne olduysa oldu” açıklamalarında bulundu.

Leyla Atakan’ın  yolundan  ilerliyorum

Aranızdan çıkmış siyasi olarak hayatta kalmış tek kadınım diyen Akşener,“Bunu sivil toplum kuruluşlarında çalışmaya ve aldığım eğitime bağlıyorum. İzmit’te Rahmetli Leyla Atakan ablanın açmış olduğu yoldan ilerliyorum. Leyla Hanımın bize açtığı cesaretlendirdiği yoldur. Burada kadın olmak ve STK gönüllüsü olmak elbette ayrıcalıktır” ifadelerini kullandı.

Bizim gibi başarmış kadınların, başaramayan hem cinslerine karşı sorumluluğu vardır Akşener, "Türkiye’nin sağ kalmış tek siyasi kadını olarak size sesleniyorum. Bu yüzden genç kızlarımıza belki bir şeyler anlatabilirim diye buradayım. Kendimi siyaset profesörü sanıyordum. Ta ki 1994 yılına kadar. 1994 yılında kadın İzmit’te büyükşehir belediye başkan adayı oldum ve papuçun ne kadar pahalı olduğunu gördüm. Hepimiz dipten çalışarak geldik” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat