Özdilek

Siyaset

Aksakal,Kocaeli'de Güçlü bir “Hayır” sesi var

Kocaeli Haberci’yi ziyaret eden DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 16 Nisan’da yapılacak referanduma dair açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Aksakal, “Geçmişte solun kalesi olan Kocaeli’nin 16 Nisanda iktidara “hayır” diyecek

17 Mart 2017 Saat: 10:52
Aksakal, Güçlü bir “Hayır” sesi var
Aksakal,Kocaeli'de Güçlü bir “Hayır” sesi var

Parti çalışmalarından memnunum

İki gündür ilimizde incelemelerde bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kocaeli Haberci’nin konuğu oldu. İmtiyaz Sahibi Soner Kılıç ile editörümüz Mustafa Elbi’yi ziyaret eden Önder Aksakal’a Genel sekreter Abbas Deniz  DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım,Yakup Kalmak,Tülin Altuğ Numan Gülşah ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Kocaeli ziyaretinin ilk gününde Gebze’yi ziyaret eden Aksakal daha sonra Kandıra’ya geçerek ilçe pazarında vatandaşlarla buluştu. Samimi bir ortamda geçen sohbette Genel Başkan Aksakal, Kocaeli ziyaretinin çok güzel geçtiğini ve DSP olarak teşkilatın yaptığı çalışmalardan memnun olduğunu söyledi

 

Güçlü bir “Hayır” sesi var

16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referanduma dair de bir değerlendirme yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Seçimlerde iktidar partisine oy verenler sessizliğini koruyor. CHP’ye ya da diğer muhalefet partilerine oy verenler zaten kararlarını açık açık dile getiriyor. Kenti baştan sona gezdiğinizde güçlü bir Hayır sesini duymak mümkün.

 

HSYK Yalanı apaçık ortada

Bu referandum vatanın bütünlüğü için çok önemli. İktidar partisi tek adamlık iktidarını pekiştirmek için bu referandumu millete dayatmış durumda. 18 madde için yapılacak referandum tamamen kandırmacalarla dolu bir referandum olacak. 18 maddeyi tek tek incelediğinizde 3-5 maddenin dışında tamamen tek adamcılığa hizmet eden bir referandum olacak. Örneğin HSYK yani Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısı ve gücü atamalarla tamamen değişmiş olacak. HSYK’nın 13 üyesini de dolaylıda olsa Cumhurbaşkanı atamış olacak. Ama bu saklanarak Cumhurbaşkanın 4 üyeyi atayacağı yalanıyla gizleniyor. HSYK’ya 4 üyeyi Cumhurbaşkanı atayacak. 1 üye Adalet Bakanı, 1 üye müsteşarlık. Diğer üyeleri  Meclis atayacak. Meclis kimden olacak. Partili Cumhurbaşkanından. Bunun düşündüğünüzde Meclisin yapacağı atamalarla 13 üyeyi de seçilen

Cumhurbaşkanı atamış olacak.

Meclisin iradesi Cumhurbaşkanının elinde olacak.

Bir başka yalan ise Meclisin feshedilmesi yalanı. İktidar partisinin iddiasına göre, 367 Milletvekilinin imzasıyla Meclisi feshetmek mümkün. Bunu kağıt üzerinde söyleyebilirsiniz ama. Yüzde 51 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı mecliste de çoğunluğu elinde bulunduran bir güç. Kendi seçtirdiği adamlarına hakim olan bir parti lideri, mecliste istediği kararı alabilecek güçte demektir. Yani meclis iradesi de Cumhurbaşkanın elinde olmuş olacak.

Cumhurbaşkanı isterse Ömür boyu seçilebilir

Cumhurbaşkanı isterse ömür boyu o koltukta otura bilir. Bir dönemi tamamlayıp, ikinci dönem seçilen Cumhurbaşkanı, seçimlere 1 yıl kala meclisi feshederse ikinci dönemi tamamlamamış sayılacak. Yani birkez daha aday olabilecek. Seçimlere 1 yıl kala alınacak feshi kararlarıyla bunu istediği kadar tekrarlayabilir. Böyle önü açık bir maddede var. Yani, bu seçimlerden Evet kararı çıkarsa ülkeyi büyük bir tehlike beklemekte.

Hollanda krizi tam bir Tiyatro

Türkiye’nin Hollanda ile yaşadığı krizi de değerlendiren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Bu bir suni kriz. İki ülkenin derin devletleri, istihbarat birimlerinin yazdığı bir oyun. Yani tiyatro. Gerçek bir kriz değil. Zaten iki ülke arasında kendiliğinden gelişen bu tarz olaylar kriz olarak gündeme getirilmez. Bu olaylar milliyetçi duyguları tahrip etmeye yönelik bir stratejidir. Bundan bir fayda umuyorlar ama umdukları faydayı elde edeceklerini düşünmüyorum.

Basın dik durmalı

 

Kocaeli Haberci’yi ziyaret etmekten memnunluk duyduğunu belirten DSP Genel Başkanı Öndere Aksakal, ülkenin yandaş medyadan büyük zarar gördüğünü, iktidara boyun eğmeyen, dik durmaya çalışan medyaya da iktidarın hertürlü engellemeleri yaptığını belirtti.

 

Medyanın tarafsız olması ve ülke menfaatlerini gözeten bir çizgide olması gerektiğini belirten Aksakal, “Kocaeli Haberci’yi başta olmak üzere Kocaeli’nin yerel medyasının tamamını ziyaret ettim. Genelde olduğu gibi yerelde de yandaş çizgiye gelmiş medyanın yanında dik durmaya çalışan, sesini yükselterek ülke menfaatlerini korumaya çalışanları görünce memnun oldum. Kocaeli Haberci çizgisini görünce memnun oldum. Basınımızın bir kısım çalışanı gerçekten zor şartlarda çalışıyor. Dik durmak için çabalıyor. Bizde DSP olarak bu dikduruşlarının yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Merkezimizi gezdi

 

Kocaeli’deki ziyaretinin son gününde Kocaeli Haberci’ye konuk olan ve İmtiyaz Sahibi Soner Kılıç ile editörümüz Mustafa Elbi’nin sorularını yanıtlayan DSP Genel Başkanı Öner Aksakal, Kocaeli Harberci’nin yayın yaptığı ortamı gezdi. Bahçemizde bulunan havuzdaki süs balıklarını besledi. Ortam olarak çok güzel bir mekanda çalışıldığını belirten Genel Başkan Aksakal, Kocaeli’nin ülkede çok farklı bir konumu olduğunu belirtti.

 

 Halk adamı Aksakal

 

Kocaeli Haberci’nin sorularını yayınladıktan sonra konuklarla birlikte çay içen Genel Başkan Aksakal, bir süre bahçede dolaşarak Körfez programı öncesi dinlenmiş oldu. Eski DSP lideri Bülent Ecevit gibi halk adamı olan ve vatandaşların toplumun içinde olmaktan memnunluk duyan Aksakal, bir ara bahçedeki bitkiler hakkında da İmtiyaz sahibimiz Soner Kılıç’tan bilgi aldı. Aksakal, Kocaeli Haberci ziyaretinden sonra Kocaeli’deki son ziyaretini yapmak üzere Körfez İlçe’ye geçti. Aksakal Körfez ilçede esnaf ziyaretleri ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat