Özdilek

Siyaset

AKP’nin gerçekle arası bozuk, Onlar benim cemaül evvelimi bilirler

Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam hakkında açılan soruşturmaya ilişkin Artı Gerçek'e konuştu: AKP’nin gerçekle arası bozuk, Onlar benim cemaül evvelimi bilirler.

3 Kasım 2018 Saat: 14:22
AKP’nin gerçekle arası bozuk, Onlar benim cemaül evvelimi bilirler
AKP’nin gerçekle arası bozuk, Onlar benim cemaül evvelimi bilirler

AKP’nin gerçekle arası bozuk, Onlar benim cemaül evvelimi bilirler

AKP’nin gerçekle arası bozuk, Onlar benim cemaül evvelimi bilirler Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam hakkında açılan soruşturmaya ilişkin Artı Gerçek'e konuştu: AKP’nin gerçekle arası bozuk, Onlar benim cemaül evvelimi bilirler. detaylar haberimizde…

Benim cemaül evvelimi bilirler…

Meclis'te yaptığı konuşma ve Twitter paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma açılan Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam “AKP’nin gerçekle arası bozuk, onlar benim cemaül evvelimi bilirler. FETÖ’nün iftarına bile katılmadım ben” dedi.

SP İstanbul Milletvekili İslam hakkında TBMM'de yaptığı konuşmanın ardından soruşturma açıldı. Soruşturmanın gerekçesi ise konuşma değil, Twitter paylaşımları.

“suçu ve suçluyu övme”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, İslam hakkında, Twitter'daki paylaşımları gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesindeki "Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ile 215. maddesindeki "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma açıldığı ifade edildi.

“AKP’nin hakikatle arası bozuk”

Hakkında açılan soruşturmayı ve Meclis'te yaşadığı saldırıları Artı Gerçek’e değerlendiren İslam “Bunlar sistemli saldırılar. AKP’nin hakikatle arası bozuk” dedi.

“Bunlar sistemli saldırılar”

İslam hakkında açılan soruşturmaya ilişkin şunları ifade etti: Gerçek ortada; ben sonuna kadar milletvekilliği yapacağım, sonuna kadar da doğruları söylemeye devam edeceğim. Bunlar sistemli saldırılar. Hakikatle arası bozuk AKP’nin.

“Onlar benim cemaül evvelimi bilirler”

İslam yaptığı konuşmanın ve Twitter paylaşımlarının 'FETÖ' ile ilişkilendirilmesine dair de “Onlar benim cemaül evvelimi bilirler zaten. O insanla ilgili bir savunmaya girmek, olayı ciddiye almak anlamına gelir. Bana karşı çıkanların hepsinin 'FETÖ' ile ilişkisi vardır ama çok şükür ben kişisel olarak iftarlarına bile katılmadım. Zaten Saadet Partisi'nin mesafesi eskiden beri bellidir söz konusu yapıya. Ben bu hükümetle hiçbir temasta bulunmamış, makam mevki düşünmemiş Saadet Partisi kurucusuyum. Temiz bir siyasetçiyim. Bende bulabilecekleri bir şey yok” dedi.

Ne olmuştu?

SP milletvekili, "Ortada bir çatışma varsa bu illa doğru ile yanlışın çatışması değildir, doğru ile yanlış çatışır, yanlış ile yanlış da çatışır; batıl ile batıl da çatışır. 15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik biz bu ülkede" demiş ve sözlerine şöyle devam etmişti:

“bunlar oportünist”

"Neydi? Menfaat kavgasıydı. Devleti parsellediniz ve bunun hesabını vermediniz. Allah için bunlara İslamcı falan demeyin, bunlar Makyavelist, bunlar oportünist, bunlar beceriksiz, bunlar dünyaya yapıştılar ve acısını şimdi milletten çıkartıyorlar, değerli arkadaşlarım.

“siyaseten nankörsünüz”

Ne oldu 15 Temmuz'da? Burada 4 parti aslanlar gibi imza verdi, Yenikapı'ya giderken HDP'den kurtuldunuz, Anayasa'yı referanduma giderken CHP'den kurtuldunuz ama bugün MHP'ye ihtiyacınız olduğu için MHP'yle yan yana duruyorsunuz. Siz kadim kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz, nankör.

“15 Temmuz bahane”

15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, dürüst insanları, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz.

“geçmişte çok şeyler yapıldı”

Bakın, 'liberal', 'komünist', 'milliyetçi', 'Türkçü', 'irticacı' diyerek geçmişte çok şeyler yapıldı bu ülkede. Şimdi de siz uydurdunuz, FETÖ'cü, iltisaklı, irtibatlı. Nedir FETÖ?

Sıra kimde?

FETÖ'cü nedir? Alparslan Kuytul'u niye içeri attınız? Sıra öbür cemaatlerde mi Nakşilerde mi Kadirilerde mi?"

Cihangir İslam, AKP sıralarından yoğun tepki çeken bu sözlerini Twitter hesabından da paylaşmıştı:

AK Parti fırsat bilerek eline geçen her cemaat üyesini, muhalifleri susturuyor, topluyor ve hapishanelere dolduruyor.

Bu da batıl bir uygulamadır.

Zulümdür.

Şimdi ben gazilere ve milletimize bu haksız uygulamaya karşı çıkmaya çağırıyorum.

Amacımız suçluların cezalandırılmasıydı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat