Özdilek

Siyaset

Akar, Kandıra yolu yılan hikayesi oldu

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kandıra duble yolu ile ilgili birçok girişimin sonunda yılan hikayesine döndüğünün altını çizdi.

5 Kasım 2018 Saat: 22:44
Akar, Kandıra yolu yılan hikayesi oldu
Akar, Kandıra yolu yılan hikayesi oldu

İşte Haydar Akar'ın yılan hikayesi dediği açıklaması 

19 Kasım 2016 tarihinde dönemim Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından temeli atılan Kandıra- İzmit arası duble yola ilişkin ciddi hiçbir çalışma yapılmazken Bakanlığın da yolun bitişine ilişkin kafasının karışık olduğu ortaya çıktı.

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kandıra yoluna ilişkin birçok konuşma ve soru önergesi verirken kendisine verilen cevapların da tutarsız olduğunu belirtti.

Akar temelin atıldığı Kasım 2016 tarihinde eski Bakan Fikri Işık’ın yolun bitiş tarihine ilişkin 2018 yılı sonunu belirttiğini ancak 2018’in sonuna geldiğimiz bugünlerde duble yola ilişkin hiçbir çalışmanın olmadığını söyledi.

Aynı bakanlıktan farklı cevaplar

Konuyu birçok defa Mecliste gündeme getirdiğinin altını çizen Akar, Aralık 2017 tarihinde Bimer’den bu konuda bilgi talep ettiğini ve Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kendisine verilen cevapta yolun bitiş tarihine ilişkin 2019 yılı sonunun belirtildiğini söyledi.

Haydar Akar, geçen yaklaşık 10 aylık süreçte hiçbir çalışmanın olmadığı Kandıra- İzmit duble yoluna ilişkin tekrar Meclise soru önergesi verdiğine dikkat çekerek bu defa da yolun bitiş tarihinin 2020 sonu, 2021 yılı başı olarak açıklandığını söyledi.

2 yılda 300’ün üzerinde  kaza

2016 ve 2017 yıllarında 300’den fazla  kazanın olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, temelini 2016 yılında attılar ancak kaplumbağa hızında bile yapılmayan, ciddiye alınmayan duble yol çalışmalarında kazaların hız kesmediğini görüyoruz. dedi. Akar, daha fazla canların yanmaması için biran önce bu konuda çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, yerel yönetim ve AKP’lilerin beceremediği yolu son olarak Cumhurbaşkanına havale etmişler, bunun da takipçisi olacağız ve yolun biran önce yapılması için konuyu sürekli gündemde tutacağız dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat