Özdilek
Yalçın Akbulut
Yalçın Akbulut

Adakar'la Eskişehir ve Bursa gezisi

Sabah saat 6.da başlayan gezide ilk durağımız sabah kahvaltısı için Sbahattin'in yeri ile güne merhaba dedik

5 Ekim 2021 Saat: 10:43

Kısa bir süre sonrada pırıl pırıl bir şehre Eskişehir'e ayak bastık 1999 yılından beri bu kentin Belediye başkanlığını yapan Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen hocanın izleri adete seyahatı yapan yolcuları mest etmeye yetti.

 

Pırıl Pırıl bir şehir porsuk eskisi gibi koku yapmıyor kentte harika bir park ve bahçeler dizaymi yapılmış,caddeler pırırl prıl her şey gençler için düzenlenmiş bir kent,zengin çeşitlilik sayesinde turistik açıdan ülkemizin en popüler şehirlerinden biri haline gelmiş durumda,Tarihi Odunpazarı bölgesi, Porsuk Çayı’nın çevresini oluşturan Adalar bölgesi ile hareketli gün sizleri bekliyor olacaktır.

 

Odunpazarı gezintiniz esnasında Eskişehir mutfağının en özgün lezzetlerinin tadına bakma olanağına sahip olduk çok hesaplı çibörek yiyerek geziye devam etme şansını yakaladık ama beni en çok etkileyen ise Balmumu müzesi oldu.

 

Ülkemize hizmet vermiş çok büyük değerleri bir arada bulmak ayrı bir keyf verdiği gibi buraya giriş ücretinde verdiğimiz para ise kız çocuklarının eğitimine harcandığını öğrendik. Demek ki Yılmaz hoca senelerdir bu şehre neden başkan seçildiği açık seçik görülmüş oldu.

 

Bursa gezisi sırasında ise yine güne erken başlamanın keyfini Kınalı Kar dizisinin çekildiği yerde sabah kalvaltısının keyfini yaşayarak başladık gerçekten hazırlanmış köy kahvaltısı çok harikaydı.

 

Bursa Osmanlı İmparatorluğunun çok güzel izlerini taşıyan bir şehrimiz, Fatih Sultan Mehmet’e kadar olan Osmanlı Padişahları, Bursa’da defnedilmişlerdir. Bu nedenle: Bursa’da çok sayıda türbe bulunmaktadır. Buda şehri turizm açısından büyük önem taşıyan şehirleri içerisine aldığı bir gerçek, Bursa'da Çekirge semtinde yeşillik hala eskisi kadar korunmakta ayrıca burada Bursa’nın en gözde, modern, nezih ve elit yerlerinden biri olma özelliği bence   Karagöz ve Hacivatın da mezarları bu semtte olmasından da kaynaklandığı söylenebilir.

 

Osmanlı devletine isimlerini veren padişahlara ulaşabilmek için eski Bursa olan Tophane yokuşunu çıkmaktan başka şansınız yoktur. Kale kapısını ulaşarak ,caddeyi düz devam ettiğinizde Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerine ulaştık. İşte bir devrin başladığı türbe bahçesinden aşağıya baktığınızda ise Bursa tüm güzelliği ile ayaklarımız altında kaldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bayram öncesi nefes almak15 Nisan 2022 Saat: 10:26
Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.
Yazıklar olsun21 Mart 2022 Saat: 11:05
Bu dünya artık bir cehennem. Katır gibi sağlıklı adamlar yerine masum çocuklara yuva olalım, suçsuz günahsız yavruları ve ailelerini bu duruma düşüren kimler varsa gün yüzü görmesin.
Çanakkale destanı15 Mart 2022 Saat: 11:48
Çanakkale denilince insanın çok düşünerek bu mukaddes şehir de yatan insanların ülkemizin tüm şehitlerinde gelip ülkesini korumaya çalışan dedelerimiz olduğunu görmemiz çok mümkün
Artık bu katliama son verin10 Mart 2022 Saat: 14:44
Anadolu Selçuklu devletinin yıkılması ile dağılan beyliklerden Söğüt ve Domaniç'te kurulan Osmanlı Devletinin kendi küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde yerini aldı.
İnsanlara barış ve gülümseme neden uzak7 Mart 2022 Saat: 11:24
Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünya da neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat