Özdilek

Sağlık

Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayı

1.Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayı Gerçekleştirildi

12 Mayıs 2018 Saat: 15:09
Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayı
Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayı

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, KOÜ Tıp Fakültesi ve SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ortaklaşa düzenlenen Kocaeli 1. Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayı 12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Çalıştaya; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, KOÜ Tıp Fakültesinde görevli akademisyenler, Kamu ve özel hastane idarecileri, ilgili alanlarda uzman hekimler ve gözlemci misafirler katılım sağladı.

 

  Acil sağlık hizmetlerinin sunumu konusunda yaşanan sorunların, ilgili uzmanlıkların katkılarıyla, etkin işbirliği ve ortak bir çalışma sayesinde en aza indirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda; sağlık kurum ve kuruluşları, sağlık çalışanları ve en önemlisi acil sağlık hizmetine ihtiyaç̧ duyan vatandaşların yararına sonuçlar çıkarılması hedefleniyor.

 

“Çalıştayda; Özel Sektör, Üniversite,  Devlet Hastaneleri Bir Arada”

 

Kocaeli 1. Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayında Doç. Dr. Serkan Yılmaz tarafından yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından, açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Bu çalıştayda hem özel sektör hem üniversite hem de devlet hastanelerinden alanında çok farklı uzman katılımcı gruplarıyla bir aradayız. Çalıştayın farklı görüş ve önerileri sunmak için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum.  Bu maksatla çok önemsiyor ve sizlerin değerli katkıları olacağına inanıyorum. Çalışma gruplarımızda samimiyetle, çözüm odaklı ve reel öneriler konusunda değerli katkılarınızı bekliyoruz. Çıkan sonuçlar neticesinde Kocaeli’ deki acil sağlık hizmetlerini üst düzeye taşıma kararlarımız olacaktır. Sağlık Bakanlığımız da bu tip çalışmaları önemsiyor. Çalıştayın Ülkemize ve İlimize faydalı olmasını temenni ediyor ve herkese teşekkürlerimi  sunuyorum” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından başlayan çalıştayda; Nörolojik Aciller (İnme/Trombolitik Tedavi-Trombektomi), Kardiyovasküler Aciller (AMI/PTCA)Multipl Travma Acilleri, Gastroenterolojik Aciller, Anne ve Bebek Acilleri, Çocuk Acilleri,

Reimplantasyon Acilleri konularında oluşturulan çalışma gruplarında sahada yaşanan sorunlar tartışılarak, çözüm önerileri oluşturuldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat