Özdilek

Güncel

Abdullah Gül, CNN Türk televizyonunda konuştu

Abdullah Gül: Türkiye bir an önce normal hâle dönmeli, AB ile ilişkilerinin de devam etmeli.

3 Aralık 2016 Saat: 23:37
Abdullah Gül, CNN Türk televizyonunda konuştu
Abdullah Gül, CNN Türk televizyonunda konuştu

CNN Türk televizyonunda gündeme dair konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, OHAL, AB-Türkiye gerlimi ve çözüm süreci hakkında konuştu. Olağanüstü Hal’in sonlanması gerektiğini belirten Gül, “Türkiye bir an önce normal hâle dönmeli” dedi. Gül AB sürecine ilişkin ise “AB süreci devam etmeli; Avrupa zaten gelişmiş bir demokrasi, bu süreç bizim işimize yaradı” yorumunda bulundu.

"AB SÜRECİ DEVAM ETMELİ"

Son dönemde Türkiye maalesef dış politikada içe kapandığını belirten Gül, 'AB’ye sadece biz değil, bizden öncekiler de çok çaba sarf etti. Ama bizim hükümetimiz katılım müzakerelerini başlattı ve reformlarla Türkiye’yi güçlendirdi. Bu süreç Türkiye’nin işine yaramıştır. Avrupa zaten gelişmiş bir demokrasi, biz bundan faydalandık. Biz kendimize bakmalıyız, bundan ne kadar çok faydalanırız bunun yolunu aramalıyız. Tabii meseleler kapılar arkasında halledilmeli, aleni bir şekilde tartışmak fayda getirmez. Biz kendi üstümüze düşenleri yerine getirmeliyiz. En büyük kalkınma dönemini biz AB sürecinde gerçekleştirdik. Dünya ile bütünleştiğimiz için atacağımız her hareket bize olumsuz olarak dönebilir." dedi.

"CUMHURBAŞKANINA KAYGILARIMI İLETTİM"

Olağanüstü Hal’in de sonlanması gerektiğini belirten Gül, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra süren cadı avında suçlu ve suçsuz ayrımı için: "Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da zaman zaman bu konudaki kaygılarımı iletiyorum." dedi.

"UMARIM ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ KONUŞARAK ÇÖZERİZ"

Rafa kaldırılan çözüm süreci hakkında da konuşan Abdullah Gül, 'Ümit ederim ki bu işleri tekrar eski günlerdeki gibi konuşarak çözeriz. Gelişmeler hoş değil. Çok büyük mesafeler alındı tabii ki. Bütün yasaklar ve tabular kırıldıktan sonra bu noktaya gelmek, o da tabii ayrı üzücü.' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat