Özdilek

Kültür/Sanat

8. Malatya Uluslararası Film Festivali başlıyor

8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden “Türk Sinema ve Televizyonunda Aile” Sempozyumu yapılacak.

10 Ağustos 2018 Saat: 02:01
8. Malatya Uluslararası Film Festivali başlıyor
8. Malatya Uluslararası Film Festivali başlıyor

9-15 Kasım 2018 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek olan 8. Malatya Uluslararası Film Festivali, geçen yıl başlattığı yenilikler kapsamında, ‘Festivale Doğru’ başlığıyla bu yıl da önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. 12 ve 13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek “Türk Sinema ve Televizyonunda Aile başlıklı sempozyumda, Türk sinemasının evrensel bir kurum olan aile ve içinde bulunduğu toplumu ayakta tutan değerlerinin sinemaya olan yansımalarını akademisyen ve sinema yazarlarının yanı sıra sektörden sevilen oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcıların katılacağı önemli isimlerle masaya yatırılacak.

 

12 ve 13 Ekim tarihlerinde Malatya’da düzenlenecek sempozyum, toplumsal alanda ailenin yapısal ve algısal tasarımlarını, yıllar süren sinema içindeki farklılaşmalarını ve kurduğu ilişkileri ele alacak. Sempozyumda yıllar içinde aile kurumunun değişimi ve bu değişimin Türk sinema ve televizyonuna yansımalarının konuşulacağını dile getiren Festival Direktörü Suat Köçer, Türkiye’deki göç hareketleri, sanayileşme, kentleşme, kitle iletişim araçları,  nüfus hareketleri gibi birçok etkenin aile kurumu üzerinde derin izler bıraktığına dikkat çekerek sempozyumda bu konunun sinema ve TV ekseninde, etraflı biçimde tartışılacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat