Özdilek

Kültür/Sanat

5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

Yurtbay Seramik tarafından "Doğadan Sanata Sen Tasarla" sloganı altında düzenlenen “ 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” yarışmasının ödülleri Raffles İstanbul Otel'de düzenlenen törenle sahipleriyle buluştu

31 Ocak 2018 Saat: 04:40
5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu
5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

“Düzen ve Düzensizlik” temalı 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri'ne, toplam 366 proje ile katılan genç yetenekler, ürettikleri eserlerin; “Doğaya karışma öyküsünü” aktarmaya çalıştılar. Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Yurtbay Seramik Pazarlama Direktörü & Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Melis Yurtbay; “Bu sene ki temamız; “ Düzenli Düzensizlik.” Tema altında zihinleri uyandırarak, düzensizmiş gibi görünürken büyük bir düzenin parçası olan her şeyin doğaya karışma yolculuğunu vurgulamak istedik. Yarışmaya katılan genç yetenekler, tıpkı Yurtbay Seramik’in doğaya duyduğu aşkı sanata dönüştürmesi gibi tasarımın doğasındaki zıtlıklar ile farklı renkleri seramiğin doğal formuyla buluşturdular ve birbirinden eşsiz sanat eserleri tasarladılar. Aslında tüm bunlar doğaya karışma öyküsü. Onun kusursuzluğu içinde kendi üretiminle ona ait bir parça olma tutkusu. Sanat, hayatın her alanında doğanın yansımalarıyla aydınlanan bir gökkuşağı gibi rengârenk… Bize düşen ise; o renkleri hayal gücümüzün renkleriyle karıştırıp tuvale sanatı resmetmek.”

Melis Hanım’ın konuşmasının ardından her biri tasarım alanında otorite olarak gösterilen beş jüri üyesinin “Prof.Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölümü Başkanı), Birsen Canbaz (Seramik Sanatçısı), Defne Koz (Tasarımcı/ Koz Susani Design), Sertaç Ersayın (Endüstriyel Tasarımcı/ Reform-İst Kurucusu) ve Prof.Sevim Çizer (DEÜ GSF ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı)” belirleyerek mansiyon ödüllerini de yine kendilerinin takdim ettiği projelerin ilk üçe giren kazananlarına ödülleri Yurtbay Seramik’in değerli isimleri tarafından verildi. Yarışmanın üçüncüsüne (Marmara Üniversitesi lisans öğrencisi Mert Can Bakır) ödülünü Yurtbay Seramik Yurtiçi Geliştirme ve Operasyon Müdürü Sayın Serdar Başaran verirken, ikincilik ödülünün sahibi olan isimler ise ( İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Mimarlık öğrencileri: Sarp Tanrıdağ, Nuraddin Kazimov ve Seher Ulusoy) ödüllerini Yurtbay Seramik Yurtiçi Satış Müdürü Sayın Kemal Saygı’ın elinden aldılar.

5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” birincisine (Haliç Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı lisans öğrencisi Kübra Yüksel ) ise ödülünü Yurtbay Seramik Pazarlama Direktörü & Yönetim Kurulu Üyesi Melis Yurtbay takdim etti.

Toplamda 25 bin 500 TL para ödülünün dağıtıldığı ve yarışma birincisinin Unicera 2018 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda, Yurtbay Seramik standında tasarımının üretilerek sergilenme imkânı sağlanacağı yarışmanın kazananların isimleri şöyle:

DERECE

BAŞVURU SAHİBİ

ÜNİVERSİTE

BÖLÜM-SINIF

ÖDÜL

BİRİNCİ

Kübra Yüksel

Haliç Üniversitesi

Endüstri Ürünleri Tasarımı (Lisans)

10.000,00 TL

İKİNCİ

Sarp Tanrıdağ

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

Mimarlık (Lisans)

7.500,00 TL

Nuraddin Kazimov

Seher Ulusoy

ÜÇÜNCÜ

Mert Can Bakır

Marmara Üniversitesi

Endüstri Ürünleri Tasarımı (Lisans)

5.000,00 TL

EŞDEĞER MANSİYON

Övgü Dogan

Marmara Üniversitesi

Endüstri Ürünleri Tasarımı (Lisans)

1.000,00 TL

EŞDEĞER MANSİYON

Varlık Yücel

İstanbul Teknik Üniversitesi

Mimari Tasarımda Bilişim (Yüksek Lisans)

1.000,00 TL

İlke Yıldan

EŞDEĞER MANSİYON

Volkan Tekin

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

İçmimarlık (Lisans)

1.000,00 TL

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat